Как укрепить имунную систему?
CategoriesБлог

5 шляхів тримати імунну систему здоровою цього літа

Весь світ усвідомив необхідність володіти хорошим імунітетом у зв’язку з пандемією COVID-19. Хороший імунітет допомагає нам залишатися в гарній формі, а також допомагає в профілактиці та лікуванні різних інфекцій.

Ось декілька способів захистити свою імунну систему в теплу пору року:

  1. Побалуйте себе літніми фруктами та салатами

Літо – це прекрасна пора притримуватися дієти, багатою фруктами і овочами, в яких містяться всі необхідні поживні речовини для підтримання здоров’я нашої імунної системи. Вживайте смузі, додавайте більше ягід і шпинату, як додаткове джерело антиоксидантів, включайте свіжі салати на обід і вечерю.

До того ж, дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало, що збільшення споживання фруктів та овочів призводить до зниження ризику хронічних захворювань.

  1. Регулярні фізичні навантаження.

Робіть фізичні вправи, це допоможе Вам не тільки тримати тіло у формі, але і допоможе позбутися від бактерій з легень і дихальних шляхів, поліпшити циркуляцію крові і уповільнити виділення гормонів, пов’язаних зі стресом, – все це сприяє здоров’ю імунної системи. Подумайте про те, щоб проводити більше часу в тренажерному залі або просто взяти друга і піти на прогулянку!

  1. Відмовитися від шкідливих звичок

Згідно Everyday Health, тютюн пригнічує основні захисні функції імунної системи, а також підвищує ризик виникнення бронхіту та пневмонії. Вживання алкоголю в надлишку також завдає шкоди імунній системі і може підвищити сприйнятливість до легеневих інфекцій.

  1. Не економте на сні

Достатня кількість сну важливо для здорового функціонування імунної системи.

Згідно з дослідженням, проведеним Університетським медичним центром Eramus MC, на рівень гранулоцитів і добову ритміку впливає недолік сну, що може викликати стрес для імунної системи .

  1. Почніть приймати пробіотик

За словами доктора Патриції Хибберд з Гарвардської медичної школи, пробіотики підтримують здоров’я вашого травного тракту і зміцнюють імунну систему. Коли ваша кишкова флора стає неврівноваженою через нездоровий рівень певних бактерій, це може вплинути на вашу імунну систему.

  1. Отримуйте достатньо вітаміну D

Захист від сонця в літній період має важливе значення, але це також може означати, що ми отримуємо менше вітаміну D, ніж нам потрібно. Вітамін D важливий для організму, щоб попередити хвороби.

  1. Мийте руки

 Те, що ваші колеги не кашляють, не означає, що ваше середовище не містить мікробів.  Віруси, що переносяться по повітрю, все ще існують, хоча ніхто не проявляє симптомів.  Частіше мийте руки протягом дня, особливо після відвідування туалету і по можливості дотримуйтесь соціальної дистанції.

Це прості кроки, які можуть допомогти вам зміцнити вашу імунну систему і зберегти ваше тіло здоровим протягом усього літа.

Биофлавоноиды - это витаминоподобные растительные соединения.
CategoriesБлог

Біофлавоноїди – це вітаміноподібні рослинні сполуки

Біофлавоноїди – це вітаміноподібні рослинні сполуки. Продукти з високим вмістом біофлавоноїдів можуть допомогти вам зберегти здоров’я.

Імунна система

 Біофлавоноїди-це ключові поживні речовини, які допомагають посилити активацію імунної системи. Нещодавно було доведено, що флавоноїди можуть впливати на реакцію імунної системи і надавати імуномодуляторну дію.

Антиоксидантна сила

Антиоксиданти, такі як флавоноїди, діють різними способами. Вони можуть:

  • втручатися у ферменти, які створюють вільні радикали, що пригнічує утворення активних форм кисню (АФК)
  • видаляють вільні радикали, тобто вони деактивують ці погані молекули, перш ніж вони завдадуть шкоди
  • захищати і навіть посилювати антиоксидантний захист організму

Коли антиоксиданти зупиняють вільні радикали, то такі захворювання як рак, старіння і інші можуть або сповільнюватися, або попереджуватися.

Боротьба з алергією

Розвиток алергічних захворювань часто пов’язане з надмірним окислювальним стресом в організмі. Флавоноїди можуть допомогти у видаленні вільних радикалів і стабілізації активних форм кисню. Це може призвести до зниження алергічних реакцій. Вони також можуть зменшити запальні реакції, які сприяють розвитку таких захворювань, як астма.

Серцево-судинний захист

Антиоксиданти в флавоноїдах можуть захистити ваше серце і знизити ризик смерті, а також можуть знизити ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту.

Підтримка нервової системи

Флавоноїди можуть захистити нервові клітини від пошкодження. Вони можуть навіть допомогти з регенерацією нервових клітин. Більшість досліджень зосереджено на хронічних захворюваннях, які, як вважається, викликані окислювальним стресом, такі як деменція та хвороба Альцгеймера. У цих випадках флавоноїди можуть допомогти відстрочити початок захворювання, особливо при тривалому прийомі.

Флавоноїди також покращують прилив крові до мозку. Це може допомогти запобігти інсульту. Поліпшення кровотоку може також означати покращення функції мозку або навіть поліпшення когнітивних функцій.

Інше використання

Вважається, що флавоноїди можуть допомогти очистити організм від токсинів, які призводять до раку.

Нарешті, біофлавоноїди можуть також мати антимікробні властивості .

Флавоноїди, можуть не виявлятися у високих концентраціях в кровотоці. Але вони можуть впливати на транспорт або активність більш потужних антиоксидантів, таких як вітамін С. З цієї причини деякі добавки містять вітамін С і флавоноїди разом.

Вітамін С є антиоксидантом і необхідною живильною речовиною, яку ми повинні споживати щодня.  Вітамін С:

  • підтримує імунітет і синтез колагену, а також правильний розвиток і підтримку кісток, хрящів, зубів і ясен.
  • допомагає стимулювати вироблення лейкоцитів, які допомагають захистити організм від інфекції
  • допомагає цим лейкоцитам функціонувати більш ефективно, захищаючи їх від пошкодження вільними радикалами
  • є важливою частиною захисної системи шкіри. Він активно транспортується до шкіри, де він може діяти як антиоксидант і сприяти зміцненню шкірних бар’єрів

Дослідження також показали, що люди з пневмонією, як правило, мають більш низький рівень вітаміну С, і було доведено, що добавки з вітаміном С скорочують час відновлення.

Bio C 1:1 від компанії Xymogen – це стандартизований вітамін С і біофлавоноїди.

производство DAO
CategoriesБлог

Основні фактори, які впливають на виробництво DAO та на рівень гістаміну:

Бактеріальне розростання тонкої кишки (SIBO).

Одним з важливих способів контролю гістаміну і запобігання непереносимості гістаміну є приділення уваги пробіотикам.  Деякі кишкові мікроби виробляють велику кількість гістаміну в якості побічного продукту свого метаболізму, в той час як інші види пробіотиків стримують синтез гістаміну.  Якщо ви вживаєте пробіотики і гістамін має для вас значення, подбайте про те, щоб ви використовували формули продукту, які відповідають вашим потребам.

Виробники Гістаміну:

  • кандида
  • Citrobacter
  • perfringens
  • Кишкова паличка
  • Lactobacillus bulgaricus
  • Lactobacillus casei
  • Lactobacillus reuteri
  • стафілокок

Гістамін Руйнівники:

  • біфідобактерія дитяча
  • Bifidobacterium longum
  • Lactobacillus gasseri
  • Lactobacillus rhamnosus
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus salivarius

Продукти Xymogen, які підвищують активність DAO з доведеною клінічною ефективністю: ProbioMax® Complete DF, OptiFiber ™ Lean  

  • Синдром негерметичной кишки: проникність кишечника.

Стан, при якому кишечник стає проникним ( «дірявим»), дозволяючи часткам їжі, бактеріям і токсинам проникати в кровотік,  може викликати хронічне запалення і підвищити загальний рівень гістаміну, сприяючи непереносимості гістаміну.Проникність кишечника може бути частково результатом дефіциту цинку.  Дослідження показали, що добавки цинку можуть зміцнити слизову оболонку кишечника і підтримати функцію імунної системи.  Цинк-карнозин, зокрема, є тією формою цинку, яка краще працює для загоєння, відновлення, зменшення запалення і окисного пошкодження для здорового шлунково-кишкового тракту.

  • GI запальні стани: хвороба Крона, запальні захворювання кишечника (СРК), коліт.

Відомо, що люди із запальними захворюваннями кишечника мають більш низький рівень DAO, а інфекція H. pylori погіршує ситуацію.

  • Фолати. Ніщо так не підвищує рівень гістаміну в крові, як надлишок дієтичного фолату. Якщо Ваш лікар вважає, що ви схильні до гістаделії, перше, що він повинен порекомендувати, це негайно припинити прийом полівітамінів, що містять фолієву кислоту! Цікавий факт про фолат і гістамін спостерігав покійний Карл Пфайффер, доктор медичних наук.  Він повідомив, що він і його колеги були здивовані тим, що у багатьох гістадельних пацієнтів трапився рецидив в літні місяці.  Зрештою, причина була знайдена – збільшення змісту фолієвої кислоти в раціоні (зелені листові овочі, які люди їли протягом літніх місяців). Коли це було виправлено, стан його пацієнтів покращився, але з’явилося нове ім’я – «Синдром літнього салату».
  • Вітаміни. Вітамін С є природним антигістамінним засобом і  він може знизити рівень гістаміну і пом’якшити алергічні реакції і симптоми. Також натуральними блокаторами гістаміну є кверцетин, куркума, листя кропиви, вітамін D.
  • Метилювання – це ключовий процес організму, який відбувається мільйони разів в день. Він допомагає відновлювати ДНК, регулює рівень гомоцистеїну (і, отже, ризик серцево-судинних захворювань), необхідний для детоксикації певних молекул (включаючи гістамін) і контролює запалення.  Цей процесс повністю залежить від правильного рівня вітамінів групи В в потрібному місці в потрібний час. Також незамінна амінокислота L-метіонін, SAMe (S-аденозилметионін) забезпечують більшу кількість донорів метилу, що направлено на зниження високого рівня гістаміну.

B Activ® містить весь спектр вітамінів групи В та оптимізує метилювання.

SAM-e донор метильних груп

  • Мікроелементи.

Магній відіграє важливу роль в метаболізмі гістаміну.  Дефіцит підвищує активність гістидиндекарбоксилази в деяких тканинах.  Гістидиндекарбоксилаза є ферментом, який робить гістамін з гістидину.  У той же час дефіцит магнію призводить до зниження DAO. Рекомендована доза до 400 мг.

Цинк гальмує вивільнення гістаміну з тучних клітин.  Цинк також грає важливу роль в зберіганні гістаміну в організмі. Таким чином, при дефіциті цинку організм виділяє більше гістаміну в навколишні тканини.

Мідь є ще одним кофактором DAO і здатна знизити рівень гістаміну.

Марганець також гальмує вивільнення гістаміну з тучних клітин так само, як цинк.

MinRex містить всі необхідні мікроелементи.

Риб'ячий жир
CategoriesБлог

9 правил вибору риб’ячого жиру

Риб’ячий жир є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот, таких як ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA). Омега-3 є одними з двох «незамінних» жирних кислот, які необхідно отримувати з раціону, оскільки ми не можемо самі їх виробляти. Вони необхідні для нашого здоров’я і благополуччя – наш організм має потребу в них для різноманітних життєво важливих функцій.

На жаль, опитування показують, що більшість людей одержують занадто мало омега-3 жирних кислот в своєму раціоні. Дослідження вказують на те, що більшість не отримують достатньої кількості EPA і DHA в своїх тканинах, які їм необхідні для оптимального здоров’я мозку і тіла.

Так як же правильно вибрати риб’ячий жир?

1.Обговоріть з лікарем дозу, відповідну вашим терапевтичним цілям. Важливо обговорити те, що ваш лікар вважає придатною і безпечною для вас дозою, враховуючи ваш індивідуальний профіль здоров’я та будь-які інші ліки або добавки, які ви використовуєте.

Якщо ви не їсте принаймні дві порції жирної риби в тиждень, еквівалентна доза риб’ячого жиру( ЕПК +ДГК )буде становити від 400 до 500 міліграм в день.Це рекомендована доза для здорових дорослих, щоб задовольнити основні потреби. Рекомендація для людей з ішемічною хворобою серця або звуженням артерій становить 1000 міліграмів на день. Дози вище цього слід приймати тільки під наглядом лікаря.

2.Співвідношення омега-3 ксислот. Два найважливіших числа на етикетці риб’ячого жиру: фактичний зміст омега-3, виражений в міліграмах EPA і DHA.

Переконайтеся, що на упаковці зазначено зміст EPA, DHA. Зверніть увагу, що 1000 мг риб’ячого жиру це загальна кількість жирних кислот, серед яких певний відсоток становить EPA + DHA кислоти. Оптимальний вміст цих кислот має бути 70-80% від загальної кількості!

  1. Риб’ячий жир випускається в двох різних формах: тригліцеридній і етиловій. Натуральний риб’ячий жир надходить з тканин жирної риби, в основному у формі тригліцеридів. Дослідження показують, що поглинання риб’ячого жиру в природній формі тригліцеридів краще, ніж у формі етилового ефіру.

4.Рослинні омега-3 не рівні морським джерелами омега-3. Ще одна маркетингова проблема. Рослинні джерела омега-3, такі як насіння льону, конопель і чіа, містять багато жирних кислот омега-3. Тим не менш, вони знаходяться у формі ALA і з низьким вмістом EPA і DHA . ALA перетворюється в EPA і DHA організмом, але це відбувається в дуже невеликих кількостях. Вашому організму потрібна велика кількість ALA, щоб отримати ефективний рівень Омега-3.

5.Уникайте омега-6 і омега-9. Це маркетинг у всій красі. Так як Омега-3 корисна, Омега-6 і Омега-9 повинні бути ще краще! НЕПРАВИЛЬНО! Омега-6 і Омега-9 містяться у вершковому маслі, сирі, смажених продуктах і т. д. Крім того, ваше тіло може виробляти власні омега-6 і омега-9 жирні кислоти по мірі необхідності. Ваш організм не може виробляти омега-3 жирні кислоти, як би він не старався.

6.Вам потрібно звернути увагу на розмір порції, який відповідає вказаному складу. У деяких продуктах одна «доза», яка містить бажану кількість омега-3, може складатися з двох-шести таблеток! Якщо вам потрібна більш висока доза риб’ячого жиру – більше 1000 мг EPA / DHA в день – вам знадобитися знайти більш концентрований продукт, щоб звести до мінімуму кількість необхідних таблеток.

7.Виберіть продукт з хорошою репутацією. Недавнє тестування 30 провідних продуктів з риб’ячого жиру незалежною лабораторією показало, що середній вміст омега-3 варіювалося на 24 відсотка менше порівняно з його заявленою кількістю на етикетці, хоча окремі продукти варіювалися від 50 і навіть до 90 відсотків менше, ніж обіцяли.

8.Чистота продукту. Багато організацій використовують риб’ячий жир на регульованих промислах, де є обладнання, методи і процедури для захисту рибних запасів. Тому важливо вибирати сертифіковані організації.

IFOS – добровільна сертифікація незалежної канадської організації, об’єктивно відображає ступінь чистоти риб’ячого жиру. 5 зірок підтверджує, що продукт відповідає вимогам Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я та Асоціації виробників харчових добавок та інгредієнтів (CRN).

9.Риб’ячий жир зазвичай міститься в капсулах або гелевих капсулах. Вони можуть бути виготовлені з бичого, риб’ячого желатину або рослинних інгредієнтів. Морські і рослинні капсули були б хорошими варіантом для веганів. Крім того, деякі виробники використовують ентеросолюбільне покриття, щоб зменшити рибну відрижку і збільшити абсорбцію, захищаючи капсули від розчинення до тих пір, поки вони не досягнуть тонкої кишки.

Всі сапліменти Омега-3 кислот від компанії Xymogen, мають тригліцеридну форму, високий процентний вміст омега-3 жирних кислот, великий вибір доз, а також 5 зірок IFOS сертифікації!

здорова печінка
CategoriesБлог

ЗДОРОВА ПЕЧІНКА-ЗДОРОВИЙ ОРГАНІЗМ!

Печінка є вашою центральною системою детоксикації, що відповідає за фільтрацію з вашої крові токсинів та інших шкідливих речовин. Вона також виробляє білки, жовч, допомагає травленню і зберігає запас цукру в крові.

Вплив токсинів може призвести до пошкодження вашої печінки, а при перевтомі ризик захворювання печінки зростає ще більше.

Селен

Захист від окисного стресу є основним способом попередження захворювань печінки. У дослідженнях було показано, що селен робить процес розвитку цирозу печінки оборотним, що спочатку вважалося неможливим.

Ваша печінка володіє дивовижною здатністю до регенерації. Але клітини печінки можуть регенерувати тільки в «правильних» умовах і селен робить це можливим. Терапевтичні дози мікроелемента не тільки захищають від розвитку цирозу, але й повністю змінюють стан. Зменшуючи запалення і окислювальний стрес, ваша печінка може вилікуватися від хвороб.

При серйозних захворюваннях і пошкодженнях печінки бажано поєднання селену з ALA (альфа-ліпоєвої кислотою). ALA також допомагає зробити процесс розвитку цирозу оборотним, зменшуючи запалення і фіброз печінки. ALA є жиророзчинною, тому може проникати глибоко в клітини печінки, лікуючи їх зсередини, а селен захищаючи від зовнішніх впливів.

NAC необхідний для вироблення і поповнення глутатіону. Глутатіон є одним з найбільш важливих антиоксидантів організму , який допомагає нейтралізувати вільні радикали, які можуть пошкодити клітини і тканини в організмі. Це важливо для імунного здоров’я і боротьби з клітинними ушкодженнями. NAC відіграє важливу роль у процесі детоксикації організму, а також застосовується при захворюваннях печінки за його антиоксидантні та протизапальні властивості.

L-Метіонін

Незамінна амінокислота метіонін потрібна для детоксикації печінки, регулювання надлишку естрогену, а також для детоксикації токсичних металів і хімічних речовин. L-метіонін необхідний для біосинтезу інших незамінних амінокислот, таких як таурин, цистеїн та карнітин.

Метіонін – це термолабільна амінокислота, яка руйнується при перегріві джерел, багатих білком.

Вегетаріанцям  загрожує небезпека дефіциту L-метіоніну через те, що рослинні джерела цієї незамінної амінокислоти дуже малі. У зв’язку зі зростаючою поширеністю «токсичності» навколишнього середовища, потреба в достатній кількості метіоніну збільшується.

Холін, інозитол і бетаїн

Холін і інозитол є незамінними амінокислотами, що містять вітаміни групи В, які здатні виводити жир з печінки. Холін необхідний для синтезу фосфоліпідів, які є важливими структурними компонентами для всіх клітинних мембран в організмі.Холін також необхідний для синтезу нейротрансмітера фосфатидилхоліна.

Інозітол також входить в комплекс вітамінів групи В, який грає важливу роль в метаболізмі жирів і детоксикації печінки.

Бетаїн, потужний ліпотропний живильний елемент, що міститься у високих концентраціях в таких продуктах, як буряк, також впливає на шляхи детоксикації печінки.  Бетаїн також відомий як триметилгліцин.

 Силімарин, отриманий з рослини розторопші (Silybum marianum), а також корінь кульбаби століттями використовувалися в якості природного засобу при захворюваннях печінки і жовчовивідних шляхів.  Силімарин і його активний компонент силібін діють як антиоксиданти, прибираючи вільні радикали і пригнічуючи перекисне окислення ліпідів.  Дослідження також показують, що вони захищають від геномних ушкоджень, збільшують синтез білка гепатоцитів, знижують активність пухлинних агентів.

 

Liver Protect™ містить амінокислоту N-ацетил-L-цистеїн, ключовий компонент глутатіону. Liver Protect ™ також містить комбінацію альфа-ліпоєвої кислоти, силімарину з розторопші та селену для підтримки антиоксидантної активності, регенерації інших антиоксидантів і для стимуляції здорової імунної функції.

 

LipotropiX™ – спеціалізована формула підтримки печінки, яка забезпечує організм поживними речовинами, які беруть участь в метаболізмі жирів, включаючи холін, таурин і метіонін. Кульбаба та чистотіл в складі сприяють виділенню жовчі та підтримують здорової функцію печінки. Екстракт гуггул і гексанікотинат інозиту в складі для підтримки в крові ліпідів на здоровому рівні в межах нормального діапазону.

CLOSE
Add to cart

×