преимущества пищеварительных ферментов
CategoriesБлог

10 найкращих переваг травних ферментів

Ви коли-небудь помічали, що, незважаючи на те, що ви добре харчувалися і виконували фізичні вправи, ви відчуваєте себе трохи млявим?

Це може бути крик про допомогу з вашого кишківника!

І винуватцем може бути недолік травних ферментів . Ваш кишечник не може одержати всю необхідну допомогу для розщеплення поживних речовин у вашій їжі.

Роль травних ферментів полягає насамперед у тому, щоб діяти як каталізатори в прискоренні специфічних, життєво важливих хімічних реакцій в організмі. Травні ферменти не просто корисні – вони необхідні. Вони перетворюють складні продукти в більш дрібні з’єднання, включаючи амінокислоти , жирні кислоти, холестерин, прості цукри і нуклеїнові кислоти (які допомагають виробляти ДНК). Ферменти синтезуються і секретуються в різних частинах вашого травного тракту, включаючи рот, шлунок і підшлункову залозу.

1. Краще поглинання поживних речовин

 

Наявність правильних ензимів в їх правильному кількості означає, що ви отримаєте більше від їжі, яку ви їсте! Всі ті фрукти, овочі і білки, які ви споживаєте, йдуть на користь, замість того, щоб просто сидіти у вас в кишківнику (і змушувати вас вболівати).

2. Профілактика проникності кишківника

Коли їжа не перетравлюється належним чином, великі, неперетравлені молекули можуть почати прориватися крізь клітинні стінки, що, в свою чергу, змушують імунну систему включитися, щоб боротися з цими «загарбниками».

3. Зниження симптомів СРК

 

Іншим поширеним побічним ефектом неправильної декомпозиції їжі є те, що бактерії в кишківнику можуть почати харчуватися нею. Коли ця бактерія переїдає і переростає, це може призвести до здуття живота, появі газів, діареї та інших типових симптомів СРК.

4. Чиста шкіра

 

Якщо ви отримуєте необхідну кількість поживних речовин та не  маєте запалення, Ваша шкіра чиста та здорова.

5. Гіпохлоргідрія

 

Низький рівень соляної кислоти може викликати порушення всмоктування деяких вітамінів, таких як В12, що, в свою чергу, може призвести до анемії  і симптомів втоми. Прийом ферментних добавок може допомогти у виробленні соляної кислоти.

6. Зменшення хронічної втоми

 

Приміром амілаза перетворює вуглеводи в глюкозу, яка є ключовою молекулою, яку наш організм використовує для виробництва енергії. Так що, якщо все у вашому травленні працює безперебійно, ви побачите різницю в усьому тілі.

7. Бореться з тривогою

 

Нейротрансмітери – речі, що відповідають за наш настрій, рівень енергії й пильніст, вони мають потребу в білка. Точніше, їм потрібні амінокислоти, які створюються шляхом здорового перетравлення білків.

8. Підтримка психоемоційного балансу

 

Коли ми думаємо про такі речі, як серотонін і дофамін, ми часто думаємо про наш мозок. Але насправді, 90% нашого серотоніну утворюється в нашому травному тракті.

9. Гальмує аутоімунне захворювання

 

Коли такі речі, як синдром проникності кишківника, викликають аутоімунні реакції в організмі, це може призвести до ще більш серйозних проблем. Ферментні добавки можуть забезпечити організм необхідними інструментами для правильного засвоєння поживних речовин і мінімізувати ризик запалення.

10. Підтримує метилювання

 

Метилювання – це біохімічний процес, який відноситься до життєво важливого поділу клітин. Це те, що відповідає за всі види реакцій у нашому організмі, від детоксикації до контролю запалення і виробництва енергії. Наш організм використовує вітаміни групи В для цього процесу, тому, коли в травному тракті є надлишковий ріст бактерій, це ускладнює засвоєння цих вітамінів.

Травні ферментні добавки можуть бути відмінним способом, щоб дати поштовх вашому тілу до самовідновлення – адже іноді всім потрібна невелика допомога.

 

 XymoZyme ® – це формула травних ферментів широкого спектра дії, що підходить для веганів і призначена для підтримки перетравлення жирів, білків, вуглеводів, клітковини і лактози. Ця комплексна формула містить ліпазу, протеази, альфа-галактозидазу, гемицеллюлазу, папаїн, лактазу та інші ключові травні ферменти. XymoZyme працює в широкому діапазоні pH – на відміну від свинячого панкреатину, який працює у вузькому діапазоні pH.

непереносимость пищи
CategoriesБлог

Зв’язок між мігренню, целіакію, непереносимістю глютену без целіакії і активністю діаміноксідази

Недавні дослідження показують тісний зв’язок між мігренню і шлунково-кишковими розладами (ШКР), такими як целіакія і непереносимість глютену без целіакії (НГБЦ). Целіакія є генетично зумовленим аутоімунним захворюванням, яке вражає слизову тонкої кишки. Глютен, виявлений в різних зернах, не тільки грає важливу роль в патофізіології целіакії і НГБЦ, але також підсилює напади мігрені. Іншим поширеним компонентом харчування, який може викликати мігрень, є гістамін. Діаміноксидаза (DAO) є ферментом, який розкладає гістамін. Зниження активності DAO означає зниження розщеплення гістаміну, яке може викликати накопичення гістаміну і привести до різних симптомів, включаючи головний біль і мігрень. В патогенезі мігрені має значення низька активність DAO в сироватці, яка пов’язана з целіакію і НГБЦ. У цьому пілотному дослідженні брали участь 44 пацієнта з важкою мігренню, щоб оцінити взаємозв’язок між  зниженою активністю DAO в сироватці при целіакії / НГБЦ у пацієнтів.

Висновки:

 

Тільки 1 пацієнт мав діагноз целіакія. Патологічні дані у інших пацієнтів були віднесені до НГБЦ (n = 10). 9 з 10 пацієнтів з НГБЦ належали до групи зниження активності DAO в сироватці, що вказує на тісний зв’язок між зниженням активності DAO в сироватці і НГБЦ. Анкета MIDAS показала, що у пацієнтів зі зниженою активністю DAO в сироватці мігрень була сильніше виражена, ніж у пацієнтів з нормальною активністю DAO. Дієтичне коригування значно знизило вплив мігрені на повсякденну активність пацієнтів через 3 місяці в обох групах. Таким чином, вираженість мігрені, симптомів целіакії і НГБЦ можуть зменшитися з застосуванням міждисциплінарного підходу за участю неврологів, гастроентерологів та дієтологів.

Биотин Біотин Biotin
CategoriesБлог

7 основних переваг біотину для Вашого здоров’я

Біотин – це водорозчинний вітамін B, який допомагає організму перетворювати їжу в енергію. Це особливо важливо під час вагітності та годування груддю. Крім того, біотин важливий для здоров’я вашого волосся, шкіри та нігтів.

1. Макроэлементний обмін

Біотин важливий для виробництва енергії. Ферменти, що беруть участь в метаболізмі вуглеводів, жирів і білків, потребують біотин, щоб функціонувати належним чином.

Біотин грає роль у:

• Глюконеогенез : цей метаболічний шлях забезпечує вироблення глюкози з джерел, відмінних від вуглеводів, таких як амінокислоти. Біотинвмістні ферменти допомагають ініціювати цей процес.

• Синтез жирних кислот : біотин допомагає ферментам, які активують реакції, важливі для виробництва жирних кислот.

• Розщеплення амінокислот . Біотинвмістні ферменти беруть участь у метаболізмі кількох важливих амінокислот, включаючи лейцин.

2. Здорове Волосся

Вітаміни групи В допомагають створювати амінокислоти, які виробляють форму кератину (з якої в основному складаються наші волосся).

3. Вагітність та годування груддю

Біотин важливий під час вагітності та годування груддю. Близько 50% вагітних жінок мають дефіцит біотину. Основною причиною для занепокоєння є те, що дослідження на тваринах показали, що дефіцит біотину під час вагітності може викликати вроджені дефекти.

4. Шкіра

Біотин виробляє жирні кислоти, які живлять шкіру. Коли зовнішній захисний шар шкіри не збалансований, шкіра стає суха і зневоднена. Біотин допомагає у виробництві нових клітин і допомагає сальним залозам функціонувати належним чином, що призводить до здорового стану шкіри.

5. Ламкі нігті

Ламкі й слабкі нігті з тріщинами – це поширений стан, який, за оцінками, зачіпає близько 20 відсотків населення світу.

 Швейцарське дослідження показало збільшення 25 відсотків товщини нігтьової пластини в ламких нігтях пацієнтів, які приймали щодня біотин. Особливо це важливо для тих, хто страждає від хронічного гризіння нігтів або часто відвідує перукарні.

6. Зниження цукру в крові у людей з діабетом

Деякі контрольовані дослідження показують, що біотинові добавки в поєднанні з мінеральним хромом можуть знижувати рівень цукру в крові у деяких людей з діабетом 2 типу.

7. Розсіяний склероз

Розсіяний склероз (РС) є аутоімунним захворюванням. При даному захворюванні захисне покриття нервових волокон в головному мозку, спинному мозку і очах пошкоджено або зруйновано.Ця захисна оболонка називається миелином, і біотин вважається важливим фактором її виробництва .

RegeneMax® Plus від Xymogen містіть клінічно перевірену ch-OSA® (ортосілікатна кислота, стабілізована холіном), доповнено біотіном(5000 mcg).  Ch-OSA, природним чином допомагає живити організм білкамі краси, підтрімуючи та активуючи ферменти, які використовуються клітінами, генеруючими колаген, для отримання колагену.  Крім того, орто-кремнієва кислота покращує стан нігтів, захищає шкіру від негативних наслідків старіння, зберігає здоров’я зубів і стимулює травлення

ДИАМИНОКСИДАЗА ПРИ НЕПЕРЕНОСИМОСТИ ГИСТАМИНА
CategoriesБлог

Діаміноксидаза при непереносимості гістаміну

Гістамін – це природна сполука, яка допомагає регулювати певні функції травної, нервової та імунної систем.

Непереносимість гістаміну є захворюванням, яке виникає в результаті підвищеного рівня гістаміну.

Симптоми непереносимості гістаміну часто нагадують симптоми алергічної реакції. Вони можуть варіюватися від легкого до тяжкого ступеня, і включають в себе:

  •  закладеність носа
  •  головний біль
  •  свербіж шкіри, висипання і кропив’янка
  •  чхання
  •  астма і утруднене дихання
  •  нерегулярне серцебиття (аритмії)
  •  діарея, болі в животі та розлади травлення
  •  нудота і блювота
  •  низький кров’яний тиск (гіпотонія)

Непереносимість гістаміну важко діагностувати, так як його симптоми неоднозначні і нагадують симптоми інших захворювань.

Однією з імовірних причин непереносимості гістаміну є дефіцит DAO .

Коли рівень DAO дуже низький, вашому організму важко ефективно метаболізувати та виводити надлишки гістаміну. У результаті підвищується рівень гістаміну, що призводить до різних симптомів.

Діаминоксидаза (DAO) – це травний фермент, що виробляється у нирках, тимусі і в оболонці кишківника. Його основна функція – розщеплення зайвого гістаміну в організмі.

DAO підтримує рівень гістаміну в здоровому діапазоні, щоб уникнути неприємних симптомів, спричинених гістаміном.

Різні чинники можуть сприяти зниженню активності DAO або збільшеню виробництва гістаміну, включаючи генетичні мутації, вживання алкоголю, деякі ліки, вживання великої кількості продуктів що містять гістамін:

  •  алкогольні напої, такі як пиво, вино і лікер
  •  ферментовані продукти, такі як квашена капуста, солоні огірки, йогурт
  •  молюски
  •  молочні продукти
  •  витримані продукти, такі як сири, копченості та ковбаси
  •  пшениця
  •  горіхи, такі як арахіс та кеш’ю
  •  деякі фрукти, в тому числі цитрусові, банани, папайя та полуниця
  •  деякі овочі, включаючи помідори, шпинат, баклажани та авокадо
  •  деякі харчові добавки , барвники та консерванти

Дефіцит DAO і непереносимість гістаміну можна лікувати різними способами, в тому числі шляхом додавання DAO.

DAO розщеплює гістамін, який потрапляє у ваш організм ззовні, наприклад, з їжі або напоїв, але прийом цієї добавки не вплине на рівень гістаміну, що виробляється всередині, так як цей тип гістаміну розщеплюється іншим ферментом, званим N-метилтрансферазою.

Посилення функції DAO

Дієтотерапія, призначена для поліпшення толерантності до гістаміну і функції DAO, спрямована на забезпечення адекватного споживання поживних речовин, які беруть участь у розщепленні гістаміну, включаючи мідь і вітаміни B6 і C. Деякі дослідження також показують, що адекватне споживання корисних жирів і інших поживних речовин, таких як фосфор, цинк, магній, залізо і вітамін B12, можуть відігравати роль в посиленні активності DAO.

 Вживання в основному продуктів з низьким вмістом гістаміну може знизити вплив гістаміну і знизити його накопичення в організмі.  До продуктів з низьким гістаміном відносять:

  •   свіже м’ясо і риба
  •   яйця
  •   більшість свіжих овочів – крім шпинату, помідорів, авокадо і баклажанів
  •   найсвіжіші фрукти – крім цитрусових і деяких ягід
  •   масла, такі як кокосове і оливкове масло
  •   зерна, в тому числі рис, кіноа, кукурудза, просо.

 

 

HistDAO ™ від Xymogen– це запатентована ферментна формула, яка містить діаміноксидазу (DAO) – 600 мкг (20000) HDU.

Поддержка здоровья мозга ребенка
CategoriesБлог

Підтримка здоров’я мозку дитини

Розвиток мозку починається в перший тиждень вагітності і триває протягом усього дитинства і в дорослі роки. Пренатальний і дитячий період є критичними етапами розвитку мозку, тому що саме тоді нейрони формуються з високою швидкістю, щоб сформувати основу для майбутнього когнітивного здоров’я та функцій.

Цей чутливий період часу залежить від оптимального харчування та достатнього споживання кількох ключових поживних речовин.

Омега-3 жирні кислоти

Наш мозок залежить від достатнього споживання омега-3 жирних кислот ейкозапентаєнової кислоти (EPA), докозагексаєнової кислоти (DHA).  EPA і DHA утворюють будівельні блоки клітин мозку і відіграють життєво важливу роль у розвитку мозку, очей і нервової системи. ДГК особливо сконцентрований в областях мозку, відповідальних за навчання і пам’ять.

DHA Algae for Kids  від Xymogen містить 100 мг ДГК, ця запатентована гіпоаллергенна формула отримана з морських водоростей.

Вітаміни і мінерали

Прискіпливі переваги в їжі, алергія і напружений графік – це реальні життєві фактори, які можуть поставити під загрозу харчування дитини. Додавання в раціон високоякісних полівітамінних і мінеральних добавок допоможе заповнити прогалини в харчуванні і забезпечити дітей повним набором вітамінів і мінералів, необхідних для оптимального росту і розвитку.

Мікронутрієнти відіграють численні прямі і непрямі ролі в структурі і функціонуванні мозку. Наприклад, мозок містить велику кількість заліза, яке допомагає доставляти кисень до тканин. Вітаміни групи В відіграють важливу роль в енергії, пам’яті , вітамін С сприяє когнітивному здоров’ю та самопочуттю учнів.

Токотрієноли продемонстрували надзвичайні протективні властивості на клітини мозку та нейрони, а також токотрієноли поліпшують когнітивне здоров’я та знижують ризик когнітивних порушень.

Дитячі полівітамінні та мінеральні добавки слід приймати щодня.

Кожна таблетка ActivNutrients Chewable від Xymogen містить 23 важливих вітамінів і мінералів в активних, високо біологічно доступних формах та не містить штучних барвників і ароматизаторів, консервантів.

Альфа-ліпоєва кислота має жиро- та водорозчинні властивості,  тому надає внутрішньоклітинний та позаклітинний захист від окислювального стресу.  Маючи низьку молекулярну масу, альфа-ліпоєва кислота перетинає гематоенцефалічний бар’єр і доходить до мозку, де підтримує антиоксидантну активність та відновлює глутатіон, вітамін Е та вітамін С.

 N-ацетил-цистеїн (NAC) перешкоджає утворенню вільних радикалів, які можуть сприяти окислювальному стресу у мозку.

 Фосфатидилсерин (PS) – це висококонцентрований фосфоліпід в головному мозку, який відіграє ключову роль у виробництві енергії нейронів та спілкуванні. З Їжею його поступає дуже мало, тому дієтичні добавки, які містять фосфатидилсерин,  підтримують мозок та поліпшують його функції.

 

 Коензим Q10 (CoQ10) відіграє ключову роль у виробленні енергії оскільки він транспортує електрони в транспортному мітохондріальному ланцюжку.  CoQ10 також допомагає захистити мозок від окислювального стресу і надалі підтримує здоров’я клітин нейронів.

Всі необхідні речовини для захисту та здоров’я мозку дитини є у  Brain sustain for kids від Xymogen з чудовим ванільним смаком.

 

Здорова дієта протягом усього дитинства матиме тривалий вплив на фізичне і когнітивне здоров’я вашої дитини.  

CLOSE
Add to cart

×