CategoriesБлог

Природні імунотропи

Імунотропні препарати розділяють на 3 групи: імуностимулятори, імунодепресанти та імуномодулятори (імунокоректори).

Імуностимулятори підвищують загальну опірність організму або його неспецифічний імунітет, а також впливають на специфічні імунні реакції.

Імунодепресивні препарати ефективні при застосуванні з метою лікування аутоімунних захворювань та пухлин.

Імунокоректори — препарати, які нормалізують діяльність дисфункціонуючої імунної системи в цілому або її окремих компонентів. Імуномодулятори повинні діяти лише на змінений імунітет, знижуючи підвищені та підвищуючи знижені показники імунної системи.

Велика кількість фітохімічних речовин, отриманих із різноманітних рослин, здатна модулювати імунну відповідь. Найпоширеніші фітохімічні речовини включають: флавоноїди, флаваноли, флороглюциноли, хінони, глікозиди, полісахариди, терпеноїди, ефірні олії, різні гіркоти, алкалоїди, біополімери, гліколіпіди, фенольні сполуки, макроциклічні лактони, канабіноїди, сапоніни, поліацетилени, кумарини, галова кислота. , лігнани, артемезенін, альфа-амірин, гексакозанол, кемпферол, вітамін С тощо.

Аліцин є тіосульфатом, який є складовою часникової олії, а також міститься в цибулі городній. Має антиоксидантні, протимікробні, противірусні, протизапальні, протипухлинні та протидіабетичні властивості.

Куркумін є природним антиоксидантом, має протизапальну, нейропротекторну та гепатопротекторну дію, пригнічує проліферацію пухлинних клітин, а також є імуномодулятором.

Евгенол називають гвоздичною олією, але його можна знайти в багатьох інших рослинах, таких як кора та листя кориці, листя тулсі, куркума, перець, імбир, і органічні трави, такі як орегано, чебрець, базилік, лавр, майоран, мускатний горіх і мускатний горіх.. Це потужний антиоксидант, болезаспокійливий, протимікробний, протисудомний і протипухлинний засіб. Крім того, він має протизапальні та противірусні властивості та є імуномодулюючим засобом.

Гінгерол це складова частина свіжого імбиру. Має антиоксидантну, протизапальну, антиметастатичну, антиангіогенну, антидіабетичну, болезаспокійливу та жарознижуючу дію.

Лютеолін, природний флавоноїд, який міститься в багатьох овочах (селера, петрушка, брокколі, морква, перець, капуста); фрукти (яблучна шкірка); квітках (хризантема) і в лікарських травах. Він є сильним антиоксидантом, пригнічує проліферацію пухлинних клітин і пригнічує метастазування. Він також є протизапальним засобом і модулятором імунної системи.

Кверцетин є поліфенольним флавоноїдом, який міститься в багатьох рослинах, включаючи брокколі, червону цибулю, баклажани, картоплю та зелені листові овочі, включаючи селеру, листя салату; фрукти, включаючи яблука, цитрусові, червоний виноград, помідори; ягоди, в тому числі журавлина і малина. Екстракт кверцетину використовується для профілактики та лікування ревматичних захворювань, серцево-судинних захворювань, гіперхолестеринемії, інфекцій і раку.

CategoriesБлог

Нутритивна підтримка мієлінізації нервових волокон

Мієлінова оболонка складається з жирів і білків, обертається навколо аксонів нервових клітин, захичаючи їх. Вона ізолює нейрони, щоб вони могли посилати електричні сигнали швидше та ефективніше, що робить її абсолютно необхідною для оптимального функціонування вашої нервової системи.
Способи збільшити кількість клітин олігодендроцитів, сприяти виробленню мієліну та відновленню мієлінової оболонки, а також посилити регенерацію мієліну.
1. Сон збільшує кількість клітин-попередників олігодендроцитів в організмі, що може призводить до збільшення утворення мієліну. Важлива не лише кількість сну, а також якість. Мелатонін, гормон сну, також сприяє мієлінізації та збільшує виробництво мієліну шляхом значного зменшення запалення в мозку.
2. Cпоживання великої кількості насичених жирів у поєднанні з сидячим способом життя може призвести до зменшення кількості клітин, що утворюють мієлін. Але фізичні тренування можуть сприяти мієліногенезу.
3. Зменшення запалення у всьому тілі є ключовим кроком до захисту та регенерації мієліну. Найкращий спосіб зменшити запалення – дотримуватись протизапальної дієти.
4. Омега 3 жирні кислоти є незамінними жирами, які ваш організм не може виробляти сам. Вони містяться переважно в рибі і необхідні для нормального функціонування вашого мозку та нервової системи і також збільшують виробництво мієліну.
5. Вітамін D може викликати функціональне відновлення та посилення мієлінізації.
6. Залежний від вітаміну С синтез колагену може сприяти мієлінізації.
7. Дефіцит йоду та нестача гормонів щитовидної залози можуть погіршити мієлінізацію.
8. Цинк необхідний для правильного функціонування білків мієліну.
9. Вітаміни групи В можуть допомогти відновити мієлін.
Вітамін В12 та фолієва кислота відіграють ключову роль у виробленні та функції мієліну.
S-аденозилметіонін (SAMe) не є вітаміном групи В, але разом із фолієвою кислотою та В12 бере участь у метилюванні та збільшує розвиток мієліну. Біотин активує ферменти, які беруть участь у виробництві енергії та синтезі мієліну. Пантотенова кислота може опосередковано сприяти утворенню мієліну, підтримуючи синтез жирних кислот.
10. Залізо є важливим мінералом, який присутній у всіх клітинах і відіграє ключову роль у кількох життєво важливих функціях, включаючи споживання кисню та виробництво АТФ .
Що також важливо для виробництва мієліну.
11. Фосфатидилсерин необхідний для здорових мембран нервових клітин і мієліну.
12. Холестерин є важливою складовою мієліну. Його присутність необхідна в мембранах для того, щоб оболонка функціонувала нормально.
13. Флавоноїди лютеолін, кверцетин і фізетин, знайдених у фруктах і овочах, знижують фагоцитоз мієліну і можуть обмежувати процес демієлінізації. Кверцетин збільшує кількість клітин, що виробляють мієлін (олігодендроцитів) після травми.
14. Літій стимулює експресію генів мієліну, відновлює структуру мієліну та сприяє ремієлінізації.
15. Трави, що підвищують мієлін: Ашваганда та Гінкго білоба значно збільшують кількість мієлінізованих аксонів.
16. Амінокислоти та їх метаболіти модулюють імунну активність у центральній нервовій системі і впливають на диференціацію олігодендроцитів та ефективність ремієлінізації, тому необхідно вживати необхідну кількість якісного білку кожен день.

CategoriesБлог

Важливість клітковини в раціоні

Додавання продуктів з високим вмістом клітковини у ваш раціон має багато переваг:

Нормалізує роботу кишечника.

Клітковина допомагає підтримувати циркуляцію травного тракту, зберігаючи м’яке та регулярне випорожнення. Дієта з високим вмістом клітковини може знизити ризик розвитку геморою та дивертикулів, полегшити симптоми при синдромі подразненого кишечника та при гастроезофагеальній рефлюксній хворобі.

Може бути корисною як при діареї, так і при запорах, залежно від того, скільки рідини вживається разом. Ще одна дуже важлива роль полягає в тому, що деякі волокна є пребіотиками, тобто вони ферментуються в товстій кишці корисними бактеріями.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Декілька досліджень показали, що несприятливі метаболічні ефекти дієт з високим вмістом вуглеводів нейтралізуються, якщо одночасно збільшувати кількість клітковини у раціоні хворих на діабет. Крім того, така дієта  не підвищує концентрації інсуліну та тригліцеридів у плазмі, незважаючи на більш високе споживання вуглеводів.

Допомагає досягти здорової ваги.

Харчові волокна включають форму вуглеводів, які люди не можуть засвоїти, тим самим уповільнює швидкість, з якою їжа та напої залишають ваш шлунок. Таким чином, ви довше залишаєтесь ситими після кожного прийому їжі чи перекусу.  Крім того, продукти з високим вмістом клітковини є менш «енергетичними», тобто містять менше калорій на той самий об’єм їжі.

Знижує рівень холестерину.

Розчинні в’язкі волокна сповільнюють всмоктування та знижують рівень холестерину в сироватці крові.

Натуральний детокс

Розчинна клітковина поглинає потенційно шкідливі сполуки, такі як надлишок естрогену та нездорові жири, перш ніж вони можуть бути засвоєні організмом.

Профілактика раку.

Виходячи з того, що ми знаємо на даний момент, що клітковина з цільнозернових злаків краще знижує ризик раку, ніж з інших продуктів, таких як фрукти та овочі. Але важливо вживати різноманітні продукти для здорової збалансованої дієти .

Мета-аналіз останніх досліджень (понад 4600 людей) виявив, що споживання принаймні 25 грамів на день пов’язане зі зниженням ваги, артеріального тиску, рівня глюкози в крові, холестерину, а також із меншим ризиком розвитку (або смерті від) діабету, серцевих захворювань, інсульту та раку.

Щоб отримати більше клітковини з продуктів, спробуйте:

  • Замініть повсякденні продукти, такі як хліб, макарони чи рис, на цільнозернові альтернативи.
  • Вживання фруктів і овочів під час кожного прийому їжі.
  • Вживання шкірки на овочах.
  • Використання бобових, таких як сочевиця або квасоля, замість частини або всього м’яса у ваших улюблених стравах.

Обов’язково збільшуйте споживання клітковини поступово. Занадто швидке додавання великої кількості клітковини у ваш раціон може викликати дискомфорт або гази.

OptiFiber™ Lean  унікальний продукт propol-mannan- натуральне розчинне рослинне волокно з аморфофаллус коньяку (від лат. Amorphophallus konjac). Дослідження підтверджують його позитивний вплив на здоров’я людини, в тому числі на відчуття ситості, контроль ваги, метаболізм глюкози і ліпідів, а також регулярність випорожнення кишечника. При прийомі всередину волокна набирають воду і збільшуються в 200 разів, що надає відчуття ситості.

CategoriesБлог

Дефіцит травних ферментів

Ферменти є життєво важливою частиною нашої системи травлення. Без них ваш організм не зможе розщепити їжу, щоб поживні речовини могли повністю засвоїтись.

Ми знаємо, що дефіцит може призвести до різних шлунково-кишкових симптомів і не лише. Широка категорія побічних реакцій включає харчову непереносимість і харчову алергію.

Недоперетравлена ​​їжа пошкоджує шлунково-кишковий тракт і призводить до підвищеної проникності стінок кишечника, при якій в кров проникають частинки їжі та бактерії, викликаючи запалення. Погане виробництво ферментів може також призвести до дефіцитів поживних речовин, що призводить до низки проблем зі здоров’ям.

Чинники, що впливають на ферментативну функцію:

  • Їжа або напої, що сприяють запаленню кишківника, включаючи каву, алкоголь, цукор, продукти з високим ступенем обробки.
  • Індивідуальна харчова чутливість, наприклад, глютен, молочні продукти, кукурудза, соя і т.д.
  • Хронічна шлунково-кишкова інфекція чи запалення
  • Вплив антибіотиків.
  • Фізичний, емоційний чи психологічний стрес
  • Куріння
  • Старіння, що призводить до зниження функції підшлункової залози та травлення.
  • Соляна кислота також конче необхідна для активації ендогенних травних ферментів, і, що важливо, для захисту від патогенів.

Ензими можна отримати з продуктів харчування:

Бромелайн (зі стебел і плодів ананаса), папаїн (папайя), актинідин (ківі), протеаза зингібаїн (імбир) зазвичай використовуються для полегшення перетравлення білка.

Мед, особливо необроблений, містить амілазу та протеазу.

Квашена капуста, банан і манго містить травні ферменти, що допомагають організму розщеплювати білки, жири та крохмаль і сприяють легкому засвоєнню цукру.

Авокадо має травний фермент ліпазу, необхідну для травлення жирів.

Ви також можете використовувати нутрицевтики з рослинними або тваринними ферментами. Але на жаль, в даний час в харчових добавках немає регулювання активності ферментів. Це може перетворити вибір травної добавки на лотерею. Саме тому ви завжди повинні вибирати авторитетний бренд, що вказує всю активність ферменту в одиницях, а не тільки кількість (вага) ферменту на капсулу.

XymoZyme™ – широкого спектра дії формула травних ферментів, підходить для веганів та призначена для підтримки перетравлення жирів, білків, вуглеводів, клітковини та лактози.

 

CategoriesБлог

Рекомендований комплексний підхід до відновлення функції шлунково-кишкового тракту з використанням іноваційних формул XYMOGEN

Рекомендований  комплексний підхід до відновлення функції шлунково-кишкового тракту з використанням іноваційних формул XYMOGEN

(Розроблено під керівництвом к.м.н Н.О.Суслової)

 

– хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту

– не раціональне харчування (в тому числі часті відрядження, подорожі)

– постійне вживання медичних препаратів (антибіотики, антипаразитарні, протигрибкові препарати, тощо)

– підвищена стомлюваність, хронічна втома;

– перепади настрою;

– частий головний біль;

– зниження пам’яті;

– біль у суглобах;

– часті простудні захворювання;

– періодичний дискомфорт в шлунку;

– харчова алергія;

– печія;

– нудота після їжі;

– акне, зниження еластичності і тонусу шкіри;

– атопічний дерматит, екзема;

– проблеми з підтриманням нормальної ваги;

– закрепи;

– метеоризм;

– нестійкі випорожнення (чергування закрепів і діареї)

 

Препарати спрямовані на всебічне відновлення роботи шлунково – кишкового тракту, шляхом видалення (усунення) причин, заміщення (доповнення) життєво важливими компонентами процесів травлення, створення умов для мікробіота та загоєння (регенерацію) тканин слизової.

                                   

Кандіцідал (Candicidal ™)

Натуральний препарат для підтримки балансу флори кишечника

– Засіб, що володіє антибактеріальним і антигрибковой активністю;

– сприяє підтримці балансу флори кишечника, пригнічуючи розвиток в ньому патогенних мікроорганізмів (бактерій і грибів);

– має високу активність відносно кандидозної інфекції;

– забезпечує підтримку цілісності слизової оболонки кишечника;

– зменшує газоутворення і здуття в кишечнику,

-проявляє спазмолітичну дію;

– формула Origanox (Origanox WS) це натуральний рослинний екстракт з їстівної трави материнки звичайної. Ефірні масла і фітонутрієнти з материнки, включаючи розмаринову кислоту і кверцетин, активно підтримують антиоксидантні механізми і здоровий мікробний баланс в організмі.

– Каприлат натрію, похідне каприлової кислоти, є середньо ланцюговою жирною кислотою з потужним потенціалом для підтримки здорового мікробного балансу в кишечнику, з прямим впливом на цілісність клітинної оболонки, шляхом зменшення проявів запалення.

-Вміст у високій концентрації імбиря, екстракту куркуми, листя оливи забезпечує активну і повноцінну підтримку імунної і антиоксидантної активності, здоровий баланс цитокінів, здоров’я тканин шлунково-кишкового тракту.

Призначення 1-2 капсули на день.

Застереження до використання:

Перед застосуванням під час вагітності або в період лактації необхідно проконсультуватися з вашим лікарем про можливість прийому даного препарату або будь-яких інших лікарських засобів.

 

Ксимозайм (XymoZyme™)

– широкого спектра дії травний фермент рослинного походження, підходить для вегетаріанців і призначений для переварювання жирів, білків, вуглеводів, клітковини, і лактози.

– рекомендується для призначення не лише хворим, а й здоровим людям під час подорожей, зміни кліматичних умов, стилю харчування, особам літнього віку,

– показаний при різних ферментопатіях, антацидних і гіпоацидних гастритах, дискінезіях жовчевивідних шляхів, алергічних захворюваннях, дисбіозах, а також при недостатності зовнішньої секреторної функції підшлункової залози;

– покращує травлення, не пригнічуючи власну екскреторну функцію підшлункової залози.

– знімає відчуття важкості і дискомфорту в шлунку.

– ефективний при харчовій алергії, непереносимісті і пов’язаних з ними станів (атопічний дерматит, екзема і т.д.).

Безпечний при тривалому застосуванні.

Приймати по 1-2 капсули на день.

 

Гастрацід (GastrAcid™)

– Препарат призначений для підтримки шлункової фази травлення при ферментній та кислотопродукуючій недостатності,

– покращує травлення, не пригнічуючи власну екскреторну функцію підшлункової залози;

– знімає відчуття важкості і дискомфорту в шлунку;

 

-Бетаїн гідрохлорид (також відомий як триметилгліцин) цей кислото утворюючий фактор міститься в таких продуктах, як буряк, шпинат, і зернові культури. Бетаїн підтримує здоров’я клітин, впливаючи

в якості донора метилу, а це, в свою чергу, підтримує здоровий рівень гомоцистеїну і метаболізм жирів у печінці.

-Пепсин – є одним з основних ферментів, що ініціює травлення білків.

-Джентіан Рут (тирлич жовтий) містить гіркі глікозиди, що підтримують процеси здорового травлення, шляхом стимуляції секреції слини в роті, соляної кислоти в шлунку і травних соків у підшлунковій залозі.

Приймати по 1 капсулі з їжею

Не слід використовувати, якщо є в анамнезі, (або зараз скарга), є виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки.

 

Пробіо Макс (ProbioMax® DF)

-допомагає підтримувати здорову кишкову мікроекологію

-підтримує природну імунну відповідь

-підтримка і створення природного балансу кишкової популяції

-підтримка травлення лактози

– підтримка обміну речовин

– проявляє активність щодо виробництва коротколанцюгових жирних кислот і вітамінів, абсорбції поживних речовин і перетравлення лактози;

– сприяє збереженню цілісності епітеліальних клітин кишківника;

– регулює обмін  оксалатів.

– відновлює здоровий баланс кишкової флори після кишкових інфекцій, харчових отруєнь, застосування антибіотиків;

– проявляє детоксифікуючі властивості, тим самим, здійснюючи підтримку печінки і захищаючи клітини кишечника / товстої кишки від впливу токсичних речовин;

– ефективний в комплексній терапії кишкового дисбіозу, синдрому подразненого кишківника, надлишкового бактеріального росту в тонкій кишці;

– перевірений на стійкість мікроорганізмів до соляної кислоти і жовчі, а також на зчеплення з клітинами кишечника.

Приймати по 1 капсулі на день, запиваючи склянкою води.

 

Колон Х (ColonX ™)

-Підтримка процесів травлення, асиміляції і ліквідації кінцевих продуктів розпаду

-сприяє покращенню шлунково-кишкової перистальтики

– нормалізація стільця (проявляє послаблюючу дію)

-підтримка завершальної стадії детоксикації

– магній цитрат в ColonX, маючи високу біодоступність, сприяє релаксації стінок товстого кишківника і ефективному усуненні калу. Цей важливий мінерал відіграє ключову роль в реакціях енергозабезпечення, детоксикації, м’язовій і  нервовій передачі.

– натуральні складові в ColonX (Aloe Ferox, Трифал (трифал містить суміш плодів (Emblica лікарський), Харада (терміналія chebula) і baheda (бібхітакі), що проявляють в’яжучі властивості,  традиційно використовуються для підтримки травлення, покращує апетит, сприяє здоров’ю  і омолодженню шлунково-кишкового тракту.

Взяти одну-дві капсули перед сном запиваючи склянкою води.

 

Тривалість лікування (відновлення) визначається індивідуально, в  залежності від стану, важкості протікання та швидкості покращення симптоматики. Середня тривалість курсу 3 місяці.

 

Лікар також може рекомендувати додаткову підтримку

 

MedCaps GI ™ – поживно підтримують (відновлюють) слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, містять пребіотик інулін, для забезпечення найкращої роботи шлунково-кишкового тракту.

 

 

CLOSE
Add to cart

×