CategoriesБлог

Вітамін K2

Дослідження, опубліковане в Американському журналі фізіології, показало, що у людей віком 40 років і старших результати тесту «сиди та витягайся» можна використовувати для оцінки гнучкості артерій. Фраза «жорсткі артерії» описує втрату еластичності артерій і утруднення кровотоку і є важливим предиктором серцевого нападу та інсульту.

Здорові кровоносні судини еластичні, а еластичність допомагає знизити кров’яний тиск. Коли аорта твердне, це підвищує кров’яний тиск, оскільки серце повинне сильніше перекачувати кров по тілу.

Артеріальна жорсткість збільшується з віком і є фактором ризику серцево-судинних захворювань та смерті. Також факторами, що сприяють жорсткості артерій, є запалення, гіпертензія та поганий контроль глюкози.

Артеріальний кальциноз – це накопичення кальцію всередині стінок артерій і є одним із основних факторів ризику серцево-судинних травм чи смерті.

Вітамін K2 пов’язаний із придушенням кальцифікації артерій та їх жорсткості.

Адекватне споживання вітаміну K2 знижує ризик пошкодження судин, оскільки він активує матричний білок GLA (MGP), який перешкоджає відкладенню кальцію на стінках. Численні дослідження підтвердили користь вітаміну К для серцево-судинної системи.

У групах, які отримували високі дози вітаміну К2 (МК-4), не тільки не спостерігалося подальшого накопичення артеріального кальцію, а й спостерігалося зниження на 37% раніше накопиченого артеріального кальцинозу через шість тижнів. Через 12 тижнів накопичення кальцію в артеріальній крові знизилося на 53%.

У популяційному дослідженні в Роттердамі вивчили 4807 здорових чоловіків і жінок віком від 55 років, оцінивши взаємозв’язок між споживанням вітаміну К з їжею та кальцифікацією аорти, серцевими захворюваннями та загальною смертністю. Дослідження показало, що високе споживання вітаміну К 2 з їжею – не менше 32 мкг на день, було пов’язане з 50% зниженням смертності від серцево-судинних захворювань, пов’язаних із кальцифікацією артерій, та 25% зниженням загальної смертності.

Форма вітаміну К2 безперечно має значення. Дослідження підтверджують важливість вітаміну К2 у формі менахінону з 7 залишками ізопрену (МК-7). Підвищене споживання МК-7 призводить до активнішого остеокальцину, що пов’язано з підвищеним утворенням кісткового матриксу і мінеральною щільністю кістки і, отже, меншим ризиком перелому стегна. Ці результати були підтверджені у 3-річному дослідженні за участю 944 жінок віком від 20 до 79 років, яке показало, що прийом  МК-7 був пов’язаний із збереженням мінеральної щільності кісток.

K2-45

Природній вітамін К2 у вигляді МК-7

 

 K2-D3™ 5000

Біодоступні вітаміни К2 (у вигляді МК-7) та D3

 

 K2-D3™ 10000

Біодоступні вітаміни К2 (у вигляді МК-7) та D3

 

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-k2#bottom-line
https://www.lifeextension.com/magazine/2017/11/vitamin-k-and-arterial-stiffness
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/HYPERTENSIONAHA.118.12157
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04010578
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566462/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26176325/
https://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091006093345.htm

CategoriesБлог

Гени та ферменти циклу метилювання

Цикл метилювання включає кілька генів та ферментів, які відіграють важливу роль у численних метаболічних шляхах. Ключові гени, відповідальні за ферменти, що беруть участь у циклі метилювання, включають наступні:

Ген MTHFR: відповідає за виробництво метилентетрагідрофолатредуктази, ферменту, який бере участь у перетворенні 5,10 – метилентетрагідрофолату в 5 – метилентетрагідрофолат.

Ген BHMT: Цей ген кодує продукцію ферменту бетаїн-гомоцистеїн-метилтрансферази. Фермент BHMT бере участь у перенесенні метильної групи з утворенням метіоніну з гомоцистеїну. BHMT може також виробляти метіонін з холіну та TMG як резервний шлях із печінки та нирок.

Ген CBS: кодує продукцію цистатіонін-β-синтази. Шляхом транссульфурації фермент CBS каталізує перетворення амінокислот гомоцистеїну та серину в цистатионін у присутності достатньої кількості вітаміну В6, який потім перетворюється на цистеїн та глутатіон.

Ген MTR: відповідає за вироблення метіонінсинтази, ферменту, який бере участь у синтезі метіоніну з гомоцистеїну, з вітаміном В12 як кофактором

Ген MTRR: Ген MTRR виробляє метіонінсинтазу редуктазу, в результаті чого утворюються SAM і електрони – необхідні для утворення аденозинтрифосфату (АТФ) в мітохондріях.

Метилювання та MTHFR

Недостатня або не ефективна ферментація MTHFR може призвести до зменшення метилювання, що призведе до відсутності активного фолату та конверсії фолатів. Подібним чином, низький вміст фолієвої кислоти означає менший перехід у метильні групи, що сприяє подальшому метилюванню молекул всередині клітини, що спричинює накопичення токсичних хімічних речовин та важких металів. Крім того, гомозиготна мутація гена MTHFR C667T призводить до збільшення гомоцистеїну. Високий рівень гомоцистеїну, який неможливо перетворити в метіонін, небезпечний для організму.

Хронічна хвороба, яка виникає внаслідок відсутності метилювання, браку ферментів або великої кількості проміжних продуктів обміну речовин, є загальним явищем. Хронічна втома – один із таких прикладів, коли мутації MTHFR можуть спричинити зниження продукції АТФ. Деякі симптоми гістаделії включають:

  • Нав’язливі компульсивні тенденції
  • Часті головні болі
  • Кілька фобій
  • Хронічна депресія
  • Думки про самогубство
  • Залежність
  • Марення
  • Соціальна ізоляція
  • Булімія

Однак може також відбуватися надмірне метилювання (гістапенія). Гістапенія – це велика кількість метильних груп, що призводить до високого рівня серотоніну та дофаміну – що може спричинити психологічні проблеми. Нижче наведені можливі симптоми гістапенії:

  • Фрустрація
  • Суха шкіра
  • Гіперактивність
  • Тривога
  • Порушення сну
  • Неспокійні ноги
  • Низька мотивація
  • Депресія

 

5-MTHF (1000 mcg) у вигляді Quatrefolic® – це сама біологічно активна формула водорозчинного вітаміну B9, солі фолієвої кислоти, яка на сьогоднішній день є кращою біологічно активною добавкою для людей, що мають проблеми з травленням, засвоєнням або проблеми з метаболізмом фолієвої кислоти.

5-MTHF ES (5000 mcg)

5-MTHF + B12 (1000 mcg +2500 mcg)

CategoriesБлог

Метилювання

Метилювання – це процес активації молекули шляхом додавання метильної групи, необхідний для забезпечення належного функціонування метаболічних шляхів та ефективної активності ферментів. Метилювання має важливе значення в численних біохімічних реакціях в організмі, які контролюють життєво важливі процеси, такі як регуляція експресії генів. По суті, метилювання – це перемикач (ввімкнення / вимкнення тіла )- де незліченні молекули та процеси можуть бути активовані або деактивовані, щоб виконати певну функцію або дозволити реакції.

Що таке донор метилу або донор групи метилів?

Донор метилу або донор метильної групи – це молекула, яка виділяє метильну групу під час реакції метилювання.

Донори метилу необхідні, оскільки метильні групи постійно потрібні в організмі для найрізноманітніших процесів. Певні речовини діють як універсальні донори метилу в організмі і, таким чином, відіграють центральну роль у незліченних біологічних функціях; вони забезпечують постійне функцілнування всіх фізичних процесів достатньою кількістю метильних груп. В принципі, ці речовини можна тісно порівняти з аденозинтрифосфатом (АТФ): універсальним джерелом енергії організму.

Найважливішим донором метилу у людини є S-аденозилметионін (SAM).

SAM утворюється в організмі і отримує необхідну метильну групу з метилкобаламіну – підкреслюючи важливість метилкобаламіну як центрального постачальника метильних груп.

У разі дефіциту вітаміну В12 SАМ не може утворитися. Тому вітамін В12 має надзвичайно важливе значення для життєво важливого процесу метилювання.

 

Methyl Protect® оптимальна формула підтримки метилування.

Methyl Protect® містить п’ять основних речовин, які беруть участь у метаболізмі гомоцистеїну: фолат; триметилгліцин; і вітаміни B12, B6 і B2.

 

SAMe & TMG донор метильної групи

SAMe & TMG – містить S-аденозил-L-метіонін і TMG (триметилгліцин).

Что такое глутатион
CategoriesБлог

Що таке глутатіон: найкраща формула молодості і здоров’я

Глутатіон потужний антиоксидант, який отримав багато уваги через його передбачувану користь для здоров’я. Але що таке глутатіон і чи дійсно він впливає на організм? Деякі люди кажуть про його антивіковому властивості, в той час як інші говорять, що він може лікувати аутизм, прискорювати метаболізм жирів і навіть запобігати раку.

Що таке глутатіон?

Глутатіон потужний антиоксидант, який міститься в кожній клітині тіла. Він складається з трьох типів молекул, відомих як амінокислоти. Амінокислоти об’єднуються по різному зразку, утворюючи всі білки в організмі. Одна унікальна особливість глутатіону полягає в тому, що організм здатний виробляти його в печінці, чого не можна сказати про більшість антиоксидантів.

Глутатіон виконує безліч важливих функцій, в тому числі:

1. Створення ДНК, будівельних блоків білків і клітин

2. Підтримка імунної функції

3. Формування сперматозоїдів

4. Руйнує деякі вільні радикали

5. Допомагає певним ферментам функціонувати

6. Регенерує вітаміни C і E

7. Транспортує ртуть з мозку

8. Допомагає печінці і жовчному міхуру справлятися з жирами

9. Зменшує пошкодження клітин при захворюваннях печінки

10. Підвищує чутливість до інсуліну

11.Використовується при лікуванні розладів аутестичного спектру.

12.Попереджує прогресуванню раку. Рівень глутатіону може знижуватися при неправильному харчуванні, хронічному стресі, при різних інфекціях і хронічних захворюваннях, а також зменшується з віком.

Для того, щоб природним способом підтримувати нормальний рівень глутатіону, Вам необхідно:

  1. Здоровий сон. При хронічному недосипі знижується рівень глутатіону.
  2. Регулярні фізичні навантаження, які підтримують нормальний рівень глутатіону.
  3. Обмежити вживання алкоголю, так як алкоголь виснажує запаси гутатіона. Варто пам’ятати, що алкоголь проходить фази детоксикації в печінці, що перевантажує печінку, яка не в силах ефективно виконувати інші вкрай важливі функції. Немає безпечної дози алкоголю, будь-яку кількість вимагає детоксикації!
  4. Вживати достатню кількість вітаміну С, який міститься у фруктах та овочах (цитрусові, ківі, папайя, полуниця)
  5. Вживати продукти багаті сіркою і селеном.
Сірка міститься в яловичині, рибі, м’ясі птиці, а також в хрестоцвітних. Селен міститься в яловичині, рибі, курці, сирі, бурому рисі, субпродуктах і бразильському горісі.
  1. Вживайте шпинат, авокадо, спаржу, які містять глутатіон.
  2. Розторопша і екстракт куркуми також підвищують рівень глутатіону.
S-Acetyl Glutathione є ацетильованою формою глутатіону. Ця форма добре всмоктується і більш стабільна протягом усього проходження по шлунково-кишковому тракту, ніж у будь якій іншій формі представленої на ринку. Використання шлунково-кислотних капсул (DRcaps ™) служить додатковим захистом для стабільності продукту. Лабораторні дані показали, що S-ацетил глутатіон збільшує внутрішньоклітинний глутатіон й надає позитивний вплив на багато біомаркерів окисного стресу.
железо польза для здоровья
CategoriesБлог

Хелатне залізо: користь і побічна дія заліза на організм

Хелатне залізо: КОРИСТЬ І ПОБІЧНА ДІЯ ЗАЛІЗА ДЛЯ ОРГАНІЗМУ

Хелатне залізо – це форма заліза, яка була хімічно змінена, щоб проходити через травну систему без руйнування.  Хелатна форма заліза переноситься в клітини разом з амінокислотою, з якої воно пов’язане, для більш ефективного поглинання.

Хелатний залізо також знижує частоту розладу шлунка, звичайно пов’язаного з прийомом добавок заліза.

Хелатне залізо відомо під багатьма похідними і торговими марками.  Хелат бісгліціната заліза – одне з найбільш поширених назв, широко відомий як бісгліцінат заліза.  Хелатне залізо також відоме як:

  • Bisglicinato ferroso quelato (IS)
  • Біс-гліцин залізо II (IS)
  • Бісгліціно-хелат заліза (II) (IS)
  • ейзен (II) -бісгліцінат (IS)
  • гліцинат заліза (IS)
  • гліцинат заліза (IS)

Що таке залізо?

Щоб зрозуміти, що таке добавка заліза, важливо дізнатися про основні функції заліза і про те, чому воно так важливо для здоров’я в цілому.  Залізо зазвичай отримують при вживанні певних продуктів, таких як червоне м’ясо, печінка (і інші м’ясні субпродукти), шпинат і багато іншого.

Залізо потрібне людському організму майже для кожного біохімічного процесу.

Залізо міститься майже в кожній клітині людини і вважається важливим мінералом, оскільки він необхідний для утворення гемоглобіну.  Гемоглобін відповідає за транспортування життєво необхідного кисню по всьому тілу і в мозок, який дуже потребує кисню.  Залізо бере участь в транспортуванні кисню, виробництві енергії, імунної активності, вироблення гормонів, енергії для м’язів і ДНК.

Залозодефіцитна анемія

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), дефіцит заліза є найбільш поширеним дефіцитом харчування в світі.  Повідомляється, що близько 20% населення світу страждає дефіцитом заліза.

За даними ВООЗ вразлива кожна вікова група.  Дефіцит заліза погіршує когнітивний розвиток дітей від дитинства до підліткового віку.  Це пошкоджує імунні механізми і пов’язане з підвищеним рівнем захворюваності.

Під час вагітності дефіцит заліза пов’язаний з безліччю несприятливих наслідків як для матері, так і для дитини, включаючи підвищений ризик кровотечі, сепсису, материнської смертності, перинатальної смертності та низької маси тіла при народженні.  Підраховано, що майже всі жінки в тій чи іншій мірі страждають дефіцитом заліза, і що більше половини вагітних жінок в країнах, що розвиваються страждають на анемію.

Найбільш поширеним симптомом анемії, викликаної дефіцитом заліза, є сильна втома.  Інші симптоми можуть включати задишку, ламкість нігтів або вертикальні гребені на нігтях, сухе пошкоджене волосся, головний біль і запаморочення.

Крім того, людина з дефіцитом заліза може відчувати слабкість, бліду шкіру, запалення або болючість язика і рота, холодні руки і ноги і біль в грудях або прискорений пульс.

Користь хелатного заліза для здоров’я

Основною перевагою хелатного заліза є його здатність запобігати низький рівень заліза в крові, запобігаючи залізодефіцитну анемію у тих, хто знаходиться в групі високого ризику.  Люди, які зазвичай страждають від низького рівня заліза, включають немовлят, що знаходяться на грудному вигодовуванні або вигодовуються сумішшю, недостатньо збагаченої залізом, і дітей, які можуть не дотримуватися адекватної дієти з достатньою кількістю заліза і потребують адекватного кількості заліза через швидке зростання.

До іншим людям, у яких може бути низький рівень заліза, відносяться вегетаріанці, тому що овочі містять менше заліза, ніж м’ясо, літні люди, у яких часто спостерігається дефіцит поживних речовин через проблеми зі здоров’ям, депресією, бідністю або недостатнім доступом до здорової  їжі, і спортсмени через потребу в більшій кількості кисню для роботи їх м’язи, що призводить до підвищеної потреби в залозі.

Жінки також потребують більш високому рівні заліза, ніж чоловіки, а також вагітні жінки (через підвищену потреби в залозі під час вагітності).  Ті, хто приймає певні ліки, також можуть відчувати низький рівень заліза (наприклад, ті, хто приймає оральні контрацептиви, аспірин, стероїди, антациди і антикоагулянти).

Можливі побічні ефекти

Прийом заліза має кілька незначних побічних ефектів, з них можуть бути найбільш часті:

  • Запор
  • Спазми шлунка
  • Діарея
  • Нудота
  • Нетравлення
  • Чорний баріться стілець (можливо, ознака виразки верхніх відділів шлунково-кишкового тракту)

Більшість незначних побічних ефектів прийому добавок заліза зникнуть після того, як організм звикне до прийому заліза;  якщо симптоми не зникнуть, важливо проконсультуватися з лікарем.

Запобіжні заходи і протипоказання

Хелатний залізо не слід приймати, якщо людина страждає розладом, пов’язаним з перег

CLOSE
Add to cart

×