CategoriesБлог

Лептин та надлишкова вага

У людей, які страждають на ожиріння, не виявлено порушень секреції лептину і швидше розвивається резистентність до дії лептину, яка викликається поки що незрозумілими причинами.

Що цікаво, у жінок у будь-якому віці концентрація лептину вища, ніж у чоловіків, так як у жінок жирової тканини, яка синтезує лептин, на 10-15% більше, ніж у чоловіків. Однак, саме у жінок при схудненні рівень лептину знижується набагато швидше, ніж у чоловіків. А ось при повторному наборі ваги – лептин підвищується повільніше. Очевидно, що з цієї причини худнути жінкам важче.

Що відбувається, якщо гіпоталамус перестає сприймати сигнали, що посилаються йому?

У більшості людей, які страждають на ожиріння, система розпізнавання лептину виявляється «нечутливою до лептину». Клітини жирової тканини посилають лептин до гіпоталамусу, сигналізуючи, що жирові запаси заповнені. Лептин досягає рецепторів, але зворотного відгуку немає. Незважаючи на всю зайву жирову масу, мозок продовжує сприймати ситуацію як голод і вимагає заповнювати жирові депо!

 

Стійкість до лептину вимикає щитовидну залозу!

Це не дозволяє вам палити жир у м’язах, тому що зменшує рівень базального метаболізму. Цей стан називається периферична (м’язова) стійкість до лептину. Як і при дієті, після інтенсивних тренувань рівень лептину знижується. При стійкій резистентності, низький рівень лептину може уповільнити обмін речовин, уповільнює окислення жиру, підвищує апетит і може збільшити кількість жиру, навіть у дефіциті калорій. Тіло почне руйнувати м’язи для одержання енергії.

Тому поки ми не усунемо нечутливість до лептину, ніякі дієти або інтенсивні фізичні вправи не дадуть результату, тому що організм не може використовувати жир, а тільки може використовувати цукор і білки для енергетичних цілей!!!!

Якщо ж ми починаємо процес схуднення в той момент, коли перебуваємо в стані зниженої чутливості до лептину, то ми спочатку втрачаємо деяку кількість ваги, але незабаром організм переходить в режим «виживання», і тепер ми вже набагато далі від набуття заповітної форми, ніж були на початку. Це призводить до плато.

 

Лептин та інсулін.

Ми їмо і бета-клітини у підшлунковій залозі починають виробляти інсулін у відповідь на зміну рівня глюкози в крові. Інсулін стимулює вивільнення лептину у жирових клітинах, розташованих у всьому організмі. Рівень лептину підвищується, але тепер у справу втручається знижена чутливість до цього гормону.  Високий рівень лептину намагається повідомити підшлункову залозу, що потрібно припинити виробляти інсулін, але так як чутливість до лептину знижена, підшлункова залоза просто не отримує даного сигналу! У результаті ми отримуємо хронічно високий рівень інсуліну, що веде до інсулінорезистентності.

Лептин та запалення.

Чим більше у нас жиру, тим більше вогнищ запального процесу ми маємо (30% клітин білої адипозної тканини – це імунні клітини), які посилають більше сигналів імунній системі на вироблення прозапальних IL-6 і TNFa.

Біохімічно ми можемо визначити лептинорезистентність перевіривши рівень зворотного T3, який є конкуруючим інгібітором T3 та T4.

 

CategoriesБлог

Особливості прийому вітаміну Д3

  • Якщо у вас високий рівень вітаміну D3 без достатньої кількості вітаміну K, кальцій може не переноситись у кістки належним чином і замість цього потрапляти в судинну тканину. Коротше кажучи, вітамін D допомагає витягувати кальцій з їжі, а K2 допомагає відкладати його там, де він нам потрібен: у кістках і зубах, а не в м’яких тканинах, таких як стінки артерій і хрящі, що може призвести до серцевих захворювань.

Вітамін K — це жиророзчинний вітамін, який існує у двох формах: вітамін K1 (філохінон) і вітамін K2 (менахінон). Вітамін K2 у формі МК-7 є найбільш біодоступною формою та залишається в організмі протягом тривалого періоду.

Вітамін D3 і вітамін K2 працюють разом, щоб виробляти та активувати речовину під назвою матричний білок GLA (MGP), який міститься навколо еластичних волокон артеріальної оболонки. MGP допомагає захистити від утворення кристалів кальцію, що може призвести до артеріальної кальцифікації або затвердінням наших артерій і підвищеним ризиком серцевих захворювань. Сучасні медичні дослідження свідчать про те, що додавання вітамінів D3 і K2 разом може допомогти уповільнити прогресування артеріальної кальцифікації.

  • Важливо споживати рекомендовану кількість магнію, щоб отримати оптимальні переваги вітаміну D, тому що магній сприяє його активації. Усім ферментам, які метаболізують вітамін D, потрібен магній, який діє як кофактор у ферментативних реакціях у печінці та нирках. Ви не зможете правильно метаболізувати вітамін D без потрібного рівня магнію. А оскільки у багатьох людей низький рівень магнію, прийом вітаміну D сам по собі не може усунути дефіцит. Прийом вітаміну D у великих дозах, також може призвести до виснаження магнію.
  • Кілька досліджень показують, що високий рівень вітаміну А може діяти як антагоніст для засвоєння вітаміну D і фактично зменшити поглинання вітаміну D організмом на 30%. Точні механізми, за допомогою яких вітамін А пригнічує всмоктування вітаміну D, залишаються неясними але ви повинні пам’ятати про споживання вітаміну A та приймати ці добавки принаймні з різницею в кілька годин.
CategoriesБлог

Як обрати якісні сапліменти

Іноді ми ототожнюємо «природне» з «кращим».  Однак напис «натуральний» на етикетці не завжди означає, що продукт кращий або безпечніший.

Важливі міркування при виборі високоякісної добавки включають, але не обмежуються, наступне:

  • Якість
  • Чистота
  • Ефективність

Управління з контролю за продуктами й ліками не регулює харчові добавки так, як воно регулює ліки, що відпускаються за рецептом. Це означає, що капсула, яку ви збираєтеся прийняти, може не містити того, що вказано на етикетці. Або може містити такі шкідливі забруднюючі речовини, як токсини та важкі метали.

Вибираючи добавку, слід враховувати кілька факторів:

  1. Перевірте, чи має виробник сертифікати сторонніх організацій, таких як EFSA, MHRA, FSA, GMP або BRCGS.
  2. Знайдіть виробника в Інтернеті та дослідіть їхню репутацію, використовуючи надійні джерела.
  3. Перевірте, як виробник тестує свою продукцію. Існують приватні організації, які тестують добавки на якість і чистоту. Тестування третьою стороною не вимагається законом. Однак, деякі виробники вирішують пройти його. Процес тестування потребує багато ресурсів. Виробникам іноді доводиться підвищувати ціни на продукцію, щоб покрити витрати на сертифікацію.

Тестування сторонніх розробників оцінюють чи дійсно присутні перелічені інгредієнти, чи відображає кількість те, що зазначено на етикетці, чи є забруднення, чи містить продукт інгредієнти, не зазначені на етикетці.

  1. Перш ніж приймати добавки, переконайтеся, що у вас немає алергії на інгредієнти. Перед використанням уважно прочитайте етикетку, особливо додаткові інгридієнти.
  2. Обов’язково перевірте дозування добавки. Прийом занадто великої кількості добавки може бути шкідливим, а прийом занадто малої кількості може не принести жодної користі.
  3. Ціна не завжди свідчить про якість добавки. Деякі дешевші добавки можуть містити ті ж інгредієнти, що й дорогі. Однак дорожчі добавки можуть використовувати інгредієнти вищої якості або пройти додаткові тести.
  4. Перевірте, яка форма вітаміну в складі, оскільки різні форми вітаміну можуть по-різному впливати на засвоєння та використання поживної речовини організмом.
  5. Де ви купуєте добавки має значення, тому що якість і безпека добавок може сильно відрізнятися залежно від того, де ви їх купуєте. Ви можете купувати в сторонніх продавців, які можуть не мати авторитету або не знати про продукти, які вони продають. Це може призвести до придбання продуктів, які можуть бути підробленими, простроченими або навіть небезпечними. Крім того, інгредієнти та дозування, зазначені на сторінці продукту, можуть бути неточними чи не надійними.

XYMOGEN старанно шукає найкращу сировину, суворо контролює стандарти якості, чистоти та ефективності.

XYMOGEN проводить контроль якості для перевірки складу на етикетці та вмісту домішок, алергенів і забруднення для забезпечення безпеки продукту. Тому все, що зазначено на етикетці, міститься в капсулі, таблетці, порошку або рідині. Те, що ви бачите, саме те й отримуєте.

Суміші XYMOGEN не містять пшениці, глютену, кукурудзяного білка, дріжджів, сої, тваринних або молочних продуктів. Жодна з формул не містить штучних барвників, штучних підсолоджувачів або консервантів.

Більшість формул XYMOGEN є ексклюзивними та запатентованими.

Ніхто не розуміє ваше здоров’я краще, ніж ваш лікар, тому продукти XYMOGEN доступні виключно через авторизованих практиків.

CategoriesБлог

Нутрицевтики з хіміопрофілактичними та протипухлинними властивостями для покращення відповіді на хіміотерапевтичні засоби

Рак є одним із найбільш небезпечних для життя захворювань, які впливають на здоров’я людини. Незважаючи на те, що онкологічна терапія вдосконалилася протягом останніх десятиліть, розвиток резистентності до ліків, рецидив пухлини та метастазування все ще є основними проблемами традиційної терапії.

Однією з причин цього є існування субпопуляції ракових клітин, які демонструють унікальні особливості, такі як здатність до самовідновлення та диференціації. Ці клітини відомі як ракові стовбурові клітини (CSC) або клітини, що ініціюють пухлину, і здатні ієрархічно створювати диференційовані ракові клітини та повторювати гетерогенність первинної пухлини. Коли CSC можуть перейти в стан спокою, набуваючи захисної форми, більшість доступних протипухлинних терапій, не можуть ефективно націлюватися на цю субпопуляцію ракових клітин. Таким чином, після стандартної терапії CSC можуть залишатися в пухлині і зрештою призвести до рецидиву. Враховуючи те, що CSC можуть зрештою сприяти резистентності до ліків і рецидиву пухлини, потрібні альтернативні хіміопрофілактичні та терапевтичні підходи. Відповідно до цього, альтернативні методи лікування були широко досліджені, і сполуки рослинного походження привернули увагу наукової спільноти завдяки їхнім хіміопрофілактичним і протипухлинним ефектам. Крім того, поєднання натуральних продуктів із звичайними препаратами, що використовуються для лікування раку, широко вивчалося протягом останніх десятиліть з метою оптимізації або покращення терапевтичних відповідей на різні хіміотерапевтичні засоби.

Сульфорафан (SFN) — міститься в неактивній формі як глюкорафанін, і його основним джерелом є брокколі, рослина з родини Brassicaceae.  Дослідження in vitro та in vivo показали, що SFN демонструє хіміопрофілактичні та протипухлинні властивості проти різних видів раку.  Крім досліджень, які підтверджують, що SFN може пригнічувати розвиток пухлини та/або зменшувати прогресування раку за допомогою різних механізмів, зростає кількість доказів того, що SFN може націлюватися на CSC різних пухлин. Вважається, що саме CSC відповідають за ініціацію, стимулювання, прогресування та підтримку пухлин.  SFN є потужним сенсибілізатором або синергічним агентом у поєднанні з різними хіміотерапевтичними препаратами, які зараз використовуються для лікування пухлин. Крім того, здатність SFN націлюватися на CSC вказує на те, що цей нутрицевтик є перспективним кандидатом для лікування різноманітних ліній ракових клітин.

OncoPLEX™ містить Truebroc™ – екстракт суцвіть брокколі. Використовується запатентована технологія для виділення глюкорафаніну (також відомого як сульфорафан глюкозинолат) з найбільш концентрованих хрестоцвітних суцвіть брокколі.

CategoriesБлог

Що таке лептинорезистентність?

Лептин — це гормон, який виділяє жирова тканина (тілесний жир).  Рівень у крові безпосередньо залежить від кількості жиру в організмі. Іншими словами, чим менше жиру в організмі, тим менше у вас лептину, і навпаки.

Основна функція полягає в тому, щоб допомогти регулювати довгостроковий баланс між споживанням їжі вашим організмом і використанням (витратами) енергії. Лептин допомагає пригнічувати (запобігати) голоду та регулювати енергетичний баланс, щоб ваше тіло не викликало реакцію голоду, коли йому не потрібна енергія (калорії).

Коли ви стійкі до лептину, мозок буквально думає, що тіло голодує, тому він посилає сигнал їсти більше та зменшити витрати енергії, щоб зберегти вагу тіла. Тіло знаходиться в нескінченному циклі високого сигналу до прийому їжі, який створює більше жирових клітин, що викликає більший опір, тоді як жирові клітини виробляють більше лептину.

Слід зазначити, що рівень лептину можна виміряти в крові, але знову ж таки, якщо у вас надлишок жиру, то у вас майже завжди високий рівень лептину.

Як усунути лептинорезистентність:

Змініть свій раціон. Дослідження показують, що дієти з високим вмістом вуглеводів і цукру викликають більше запалення, яке перериває сигнальний механізм для лептину та сприяє підвищенню стійкості до нього.

Слідкуйте за рівнем цукру у крові, оскільки високий рівень інсуліну також підвищує лептин.

Працюйте над балансом щитовидної залози. Низький рівень Т3 підвищить лептин. Ваші стандартні препарати для щитовидної залози, такі як левотироксин і синтроїд, є препаратами лише Т4, і більшість людей із проблемами щитовидної залози мають проблеми з перетворенням Т4 на Т3, тому в кінцевому підсумку рівень Т3 низький.

Лікуйте запалення у вашому тілі, оскільки воно змінює сигнал між лептином і мозком і підвищує опір.

Сон: дослідження показують, що депривація сну знижує лептин, що посилить відчуття голоду та сповільнить метаболізм.

Зменшити хронічний стрес

Приймайте добавки, які допомагають балансу лептину.

Leptin Manager™ єдиний в Україні препарат з доведеною клінічною ефективністю.

Leptin Manager™ – передовимй, науково-обґрунтований підхід позитивного впливу на рівень лептину в організмі, з метою зниження його концентрації.

Подвійне сліпе рандомізоване плацебо-контрольоване дослідження у пацієнтів, що приймали ORALVISC® протягом 12 тижнів, показало достовірне зниження ваги без зміни харчових звичок, зниження рівня лептину в крові, синовіальної рідини і деяких цитокінів та хемокінів, відповідальних за ожиріння. Значно поліпшувався ліпідний профіль.

Майте на увазі, що резистентність до лептину не виникає миттєво, тому знадобиться відданість змінам протягом кількох місяців, перш ніж досягнуться значні довгострокові результати, але вони обов’язково досягнуться.

CLOSE
Add to cart

×