CategoriesБлог

Як навесні зміцнити імунітет і не захворіти: 6 простих секретів

Після тривалих похмурих холодних днів багато людей відчуває пригнічення настрою, роздратованість, знижену працездатність і мотивацію. Але крім психологічного дискомфорту багато хто помічає і так зване «зниження імунітету» – часті несподівані застуди, по науковому гострі респіраторні вірусні інфекції або ж ГРВІ.

Чому навесні знижується імунітет?

Взимку переважна більшість людей мало рухається і буває на вулиці, харчовий раціон дуже обмежується, в ньому мало свіжих фруктів і овочів, або ж вони консервовані. Це все сприяє дефіциту поживних речовин, що необхідні для гарного функціонування імунної системи.

Тому для «відновлення і активізації» імунної системи є такі 6 порад:

  1. Рухайтесь. Ходіть по 10 000 кроків, робіть гімнастику чи відвідуйте тренажерний зал. Знайдіть фізичну активність, що Вам до вподоби. З настанням теплого весняного часу можна займатися на свіжому повітрі, це допоможе синтезувати вітамін Д, що має надважливе значення і саме наприкінці зими-початку весни спостерігається найсильніший його дефіцит. Але в усьому має бути баланс, категорично не рекомендується надмірно виснажуватись на тренуваннях, оскільки це не посилює, а навпаки, пригнічує імунну систему.
  2. Нормалізуйте сон. Без повноцінного сну практично неможливо мати адекватну імунну функцію. Лягайте спати до 22-22.30, оскільки під час сну з 22 години до опівночі синтезуються антитіла – сполуки імунної системи, що захищають організм від чужорідних патологічних агентів. Сам сон має займати хоча б 7 годин.
  3. Кожен день вживайте овочі та зелень. З настанням весни з’являється все більше свіжих, насичених вітамінами овочів та зелені. Додавайте їх до кожного прийому їжі, це збагатить раціон вітамінами групи В, вітаміном С, різноманітними мінералами і біофлавоноїдами. Крім того, вживання овочів та зелені сприяє здоров’ю шлунково-кишкового тракту і кишкового мікробіому, а кишківник – це 80% від всієї імунної системи організму.
  4. Вживайте повноцінний білок. Всі активні сполуки імунної системи мають білкову природу, тому для того, щоб побудувати їх необхідно забезпечити організм повноцінним білком. До повноцінного білку відноситься м’ясо, риба, яєчний білок, бобові, особливо сочевиця. У випадку нестачі білку в раціоні (наприклад, веганство) можна приймати спеціальні якісні добавки, наприклад, Fit Food™ Vegan (Vanilla Delight).
  5. Їжте гіркоти і спеції. Вони є в будь-яку пору року, а навесні стануть чудовою підтримкою. Цибуля, часник, орегано, імбир, куркума мають виражені протимікробні властивості, тому їх вживання знешкодить патогени, що потрапили в наш організм. Крім того, ці продукти ще й покращують склад мікрофлори кишківника, що також важливо для імунітету.
  6. Якщо Ви вже захворіли, варто дотримуватись загальних правил – відпочивати, провітрювати приміщення, пити теплу рідину (без цукру). Також можна використати препарати, що підтримають імунну систему і прискорять видужання. Наприклад:
CategoriesБлог

6 природних засобів від діабетичної нейропатії, що дійсно працюють

Діабетична нейропатія – ускладнення цукрового діабету, що проявляється онімінням кінцівок, хронічним болем, порушенням рівноваги, еректильною дисфункцією, аноргазмією, м’язевими спазмами, слабкістю.

Позитивна новина в тому, що ці неприємні зміни можна попередити дуже простими речами. Найважливіші серед них:

1. Контроль рівня цукру в крові

Найкраще, що можна зробити для попередження нейропатії при цукровому діабеті – це контролювати рівень глюкози в крові. Нормальний рівень цукру є найважливішою річчю в запобіганні пошкодження нервів, кровоносних судин, очей, шкіри.

Найкращий спосіб зробити це – регулярні дослідження рівня глюкози, здорове харчування, постійна робота з лікарем для визначення стратегії лікування діабету.

2. Дотримання відповідної дієти

Харчування – це основне, що впливає на рівень цукру в крові. Основний раціон при цукровому діабеті мають складати свіжі прості продукти. Серед них:

  • овочі та зелень: листя салату, рукола, шпинат, петрушка, хрестоцвітні (особливо броколі), пасльонові, інші овочі
  • риба: жирних сортів, зокрема, лосось, скумбрія, сьомга, форель
  • здорові жири: кокосова олія, оливкове масло, горіхи, насіння та авокадо
  • білкова їжа: яловичина, курятина, яйця, бобові

Обмежте або зменшіть споживання простих вуглеводів та солодких напоїв, додавання цукру.

3. Регулярні фізичні навантаження

Виконуйте легкоатлетичні вправи, такі як їзда на велосипеді, плавання або прогулянки. Це допоможе клітинам поліпшити чутливість до інсуліну і знизити рівень глюкози в крові.

Регулярні фізичні вправи – це один з найпростіших способів керування симптомами діабету, фізична активність допомагає підтримувати здорову вагу, контролювати рівень цукру в крові.

4. Паління та вживання алкоголю

Позбудьтесь шкідливих звичок, особливо паління і вживання алкоголю, оскільки вони погіршують чутливість рецепторів до інсуліну та підвищують рівень глюкози крові.

5. Керування стресом

Стрес провокує виникнення і прогресування запалення, підвищує ризик виникнення різного роду ускладнень діабету. Приділяйте більше уваги відпочинку, зокрема, заняттям хобі чи перебуванню на природі. Акупунктура – це ще один вид лікування, що допомагає знизити стрес і біль.

6. Природні засоби зниження болю

Якщо діабетична нейропатія вже розвинулась, можуть допомогти комбінації природних засобів. Дослідження показали, що деякі природні засоби та антиоксиданти мають протизапальні властивості і допомагають зупинити пошкодження нервів унаслідок прогресування цукрового діабету та зменшити біль. До них відносяться:

  • Альфа-ліпоєва кислота: ця речовина продемонструвала поліпшення чутливості до інсуліну та попередження нейропатії. Приймається в дозі від 200 мг.
  • Хром: також допомагає покращити чутливість до інсуліну. Приймається від 200 мкг на добу.
  • Кориця: допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. Додавайте її до щоденних страв або можна приймати у вигляді добавок CinSulin по 200 мг/добу.
  • Омега-3 риб’ячий жир: продемонстрував у дослідженнях поліпшення стану при цукровому діабеті. Ефективна доза для дорослих від 800 мг/добу.
  • Ефірні олії, у тому числі м’яти, лаванди та ладану.
CategoriesБлог

Топ 5 добавок, що допоможуть відновити здоров’я зубів

Більшість проблем з зубами виникає через неправильне харчування. Тому займатися відновленням здоров’я зубів слід переважно після коригування харчового раціону.

Подібно до інших частин тіла, зуби мають потребу в поживних речовинах – вітамінах і мінералах, а якщо виник їх дефіцит – в додатковому прийомі певних поживних речовин.

Ось п’ять кращих добавок, що можуть позбавити Вас від необхідності наступних пломбувань зубів.

Топ 5 добавок, що допомагають зміцнити зуби:

1. Кальцій

Як правило, саме кальцій ми пов’язуємо зі здоровими, міцними кістками і зубами. Це тому, що кальцій є основним будівельним матеріалом наших кісток і зубів. Але кальцій не є абсолютно безпечною поживною речовиною.

Якщо Ваш організм не засвоює кальцій ефективно, прийом останнього може швидко стати марним чи навіть небезпечним. Без додавання деяких супроводжуючих поживних речовин, кальцій може легко вийти з-під контролю і накопичуватися в тканинах, не призначених для цього (судини, внутрішні органи). Потрібна правильна комбінація, зокрема вітаміни D3 і K2, для засвоєння кальцію і доставки його до місця призначення.

2. Вітамін D3

Вітамін D, можливо, є однією з найбільш важливих поживних речовин для здоров’я. Його назва вводить в оману, тому що вітамін D більше схожий на гормон, ніж на вітамін.

Коли мова заходить про ремінералізацію зубів, саме ця жиророзчинна речовина має визначну роль для правильного засвоєння кальцію і розподілу мінералів по всьому організму. Ці два процеси мають вирішальне значення для формування та відновлення стану кісток і зубів.

Близько половини населення відчуває дефіцит вітаміну D з багатьох причин, включаючи наступні:

Ми отримуємо недостатньо сонячного світла, тому що проводимо майже весь час в приміщенні.

Часто використовуємо сонцезахисний крем.

Споживаємо занадто багато фітінової кислоти, що порушує метаболізм вітаміну D.

Продукти з високим вмістом фітіновой кислоти:

  • мигдаль
  • квасоля
  • фундук
  • сочевиця
  • зернові
  • соєві боби
  • насіння кунжуту.

Також, більший ризик дефіциту вітаміну Д мають темношкірі люди.

Рекомендація: оптимальною формою вітаміну Д є D3, а не D2, тому що організму легше її використовувати.

Вітамін D3 краще поєднувати в комплексі з вітаміном K2, тому що вони працюють синергічно, стимулюючи засвоєння і розподіл кальцію. Вітамін D3 відповідає за краще засвоєння кальцію, в той час як вітамін K2 працює подібно сигналу світлофора, направляючої кальцій по всьому організму.

4. Магній

Коли мова йде про ремінералізацію зубів, магній необхідний для структурного розвитку зубів, а також визначає, наскільки ефективно організм засвоїть кальцій.

Отже, наявність в організмі занадто великої кількості кальцію, а також вітаміну D і фосфору може знизити рівень магнію, що може перешкодити процесу ремінералізації зубів. Крім цього, подібно до вітаміну D, приблизно половина населення не отримує достатньої кількості магнію.

5. Колаген

Протягом життя зуби постійно зношуються, але завдяки ремінералізації вони також постійно відновлюються. Зуби складаються з різних частин – емалі, дентину, цементу і кістки, що містять органічні і неорганічні компоненти.

Колаген є основною органічною складовою Ваших зубів (становить 90 відсотків органічних компонентів дентину, цементу і кістки, необхідний для утворення емалі).

Рекомендація: колаген переважно слід отримувати з продуктів тваринного походження. У разі використання добавок, є сенс приймати стимулятори генерації колагену, але не сам колаген, так як сам по собі він має дуже низький терапевтичний ефект.

CategoriesБлог

Як захиститися від стресу?

Стрес – це постійний супутник життя людини. Завдяки стресу людина підвищує свої адаптаційні можливості, покращується працездатність і навіть імунний захист! Але якщо стрес довготривалий, він, навпаки, виснажує ресурси організму – людина хронічно втомлена, часто хворіє, набирає вагу, погіршується сон, пам’ять, з’являється нервозність.

Ось декілька фактів про надмірний вплив стресу на людський організм:

  • 95% всіх хвороб викликаються або провокуються хронічним стресом.
  • Гормони стресу пошкоджують гіпокамп – центр пам’яті мозку – сприяючи втраті пам’яті і деменції.
  • Приналежність до соціальної групи – релігійної, спортивної чи навіть боулінг-клубу – знижує ризик смерті від усіх причин і сприяє довголіттю, незважаючи на звички людини.
  • Було досліджено, що люди з хронічно високим рівнем стресу в житті, мали більш високий ризик серцевих нападів, ніж ті, хто курив, мав надлишкову вагу, мав високий кров’яний тиск чи не займався фізичними вправами.

Так як же вберегтися від негативного впливу стресу?

Ось 9 ефективних порад для керування стресом:

  1. Розслабтеся – робіть те, що розслабляє саме ВАС! Для когось це може бути йога, дихальні практики, а для когось прогулянка по лісу, берегу річки, тепла ванна чи заняття коханням. Знайдіть щось, що Вам подобається і насправді розслабляє Вас.
  2. Навчайтеся методам релаксації – спробуйте вивчити нові навички розслаблення, такі як медитація, глибоке дихання, йога, глибоке розслаблення м’язів чи новий вид масажу.
  3. Рухайтеся – фізичні вправи – це потужний, добре вивчений спосіб контролювати стрес. Так що регулярно займайтеся фізнавантаженнями – робіть зарядку, запишіться на фітнес чи в тренажерний зал, ходіть на прогулянки.
  4. Використовуйте теплову терапію – прийміть гарячу ванну чи відвідайте сауну, щоб допомогти тілу розслабитися і включити реакцію релаксації
  5. Оптимізуйте своє харчування – очистіть свій раціон від речовин, що сприяють розвитку стресу, наприклад, кофеїн, алкоголь і рафінований цукор. Також регулярно їжте, щоб уникнути стресу від голоду.
  6. Оцініть свої переконання – вивчіть своє ставлення та відповідь на різноманітні ситуації і розгляньте можливість змінити свою точку зору і реакцію на них.
  7. Формуйте оточення – свідомо формуйте своє оточення, оцініть людей, з якими Ви спілкуєтесь, відвідуйте спільноти по інтересам. Вони є Вашими найпотужнішими союзниками у досягненні довгострокового здоров’я.

Наступні поради є також дуже дієвими, але їх бажано узгоджувати з лікарем.

8. Біологічно активні добавки – прийом полівітамінів чи окремих поживних речовин, може допомогти збалансувати реакцію на стрес, наприклад, вітамін С, комплекси вітамінів групи В, включаючи В6 і В5 або пантотеновую кислоту, а також цинк і найголовніше, магній, релаксаційний мінерал. Такі комплекси можна знайти в Adrenaliv, Adrenal Manager, Adrenal Essence.

9. Спробуйте рослинні препарати – адаптогенні трави, такі як женьшень, родіола рожева, сибірський женьшень, кордіцепс і ашваганда допоможуть збалансувати Вашу реакцію на стрес.

CategoriesБлог

Яких продуктів варто уникати при метаболічному синдромі?

Як Ви вважаєте який розлад є у 40% людей у віці старше 60 років? Насправді, це метаболічний синдром, який, на жаль, означає не просто повільний метаболізм. Метаболічний синдром – це порушення обміну речовин, яке включає в себе навіть не одне, а поєднання трьох чи більше порушень з боку здоров’я: ожиріння, високий рівень цукру в крові, високий артеріальний тиск чи високий холестерин.

Найкращий і базовий метод корекції метаболічного синдрому – це здоровий спосіб життя і харчування! Особливо важливо виключити шкідливі продукти.

Серед найшкідливіших:

1. Напівфабрикати та високоперероблена продукція

Уникайте напівфабрикатів та високообробленої їжі – ковбас, сосисок, глазурованих сирочків, фастфуду і т.п. Ці продукти, як правило, позбавлені поживних речовин і наповнені шкідливими добавками та консервантами, що не сприяють здоров’ю.

Дослідження 2015 року показало, що споживання швидкого харчування, значно збільшує частоту метаболічного синдрому як у дітей, так і у дорослих.

2. Штучні підсолоджувачі

Штучні підсолоджувачі безпосередньо пов’язані з виникненням цукрового діабету та метаболічного синдрому. Наукові дані свідчать, що часте споживання цукрозамінників, що містять аспартам, сукралозу та сахарин, може призвести до підвищеного ризику надмірної маси тіла, а також розвитку метаболічного синдрому, діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.

3. Солодкі газовані, негазовані напої

Оскільки такі напої містять високі дози цукру, штучних підсолоджувачів та інших нездорових інгрідієнтів, їх споживання призводить до порушення чутливості тканин до глюкози і, як наслідок, до цукрового діабету. Дослідження показують, що споживання газованої соди пов’язане зі значно більшими ризиками розвитку компонентів метаболічного синдрому та діабету 2 типу. Згідно з одним дослідженням 2009 року, щоденне споживання дієтичної соди було пов’язано з 36% більшим ризиком метаболічного синдрому та 67% більшим ризиком розвитку діабету 2 типу!

4. Транс жири

Транс жири знаходяться в продуктах з гідрогенізованими маслами та жирами, такими як маргарин, хлібобулочні та мучні вироби, такі як печиво, торти, пироги, крекери, кондитерські вироби з кремом. Всі вони підвищують рівень холестерину, тригліцеридів, ЛПНГ, що негативно впливає на здоров’я, обмін речовин та окружність талії.

5. Прості вуглеводи та цукор

Коли справа доходить до високого рівня цукру в крові, резистентності до інсуліну, розвитку цукрового діабету та метаболічного синдрому, ці речовини мають визначну роль. Недавнє дослідження, проведене в Кореї, де рівень захворюваності метаболічним синдромом дуже високий, показало, що підвищена кількість вживання простих вуглеводів і рафінованих продуктів пов’язана з метаболічним синдромом.

6. Алкоголь

Обмеження споживання алкоголю є ключовим елементом в лікуванні метаболічного синдрому та зміцнення загального здоров’я. Надмір алкоголю може підвищувати кров’яний тиск і рівень тригліцеридів. Також, алкоголь – це додаткові калорії, що може призвести до збільшення ваги.

А що ж корисне і необхідне при метаболічному синдромі?

Це всі цільні, природні продукти, насичені правильними білками, жирами, вуглеводами, вітамінами та мінералами. Особливо корисними будуть продукти з магнієм (горіхи, насіння, бобові) і полікозанолами (рис, ямс). Також можна приймати спеціальні добавки з цими речовинами, як, наприклад, CholeReX.

CLOSE
Add to cart

×