Сертифікат IFOS – важливий показник якості риб’ячого жиру.

Риб’ячий жир набирає все більшої популярності в Україні. При виборі цього продукту можна розгубитися, враховуючи величезний асортимент. Як правило покупець при виборі риб’ячого жиру покладається на інтуїцію або рекомендації продавця. Основні критерії, на які, звертають увагу, вибираючи риб’ячий жир, це процентний вміст жирних кислот і виробник. Але, головним аргументом на користь конкретного продукту повинен стати сертифікат IFOS.

IFOS – незалежна компанія з Канади, яка здійснює перевірку риб’ячого жиру і продуктів на його основі на наявність шкідливих домішок. Сертифікацію може замовити будь-який виробник, якщо впевнений у якості продукції, що випускається. Вона не є обов’язковою, але провідні фармацевтичні компанії і виробники при виборі сировини вважають наявність сертифіката IFOS важливим аргументом на користь якості продукту.

Такий сертифікат має дуже незначну кількість виробників. Перевірка проводиться для висококонцентрованих жирних кислот. Результати прийнято оцінювати по п’ятизіркового класифікації:

1 зірка – продукт відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я та Асоціації виробників харчових добавок і інгредієнтів (CRN).

2 зірки – Концентрація поліненасичених жирних кислот EPA і DHА в продукті не нижче 60%.

3 зірки – рівень окислення на 75% нижче допустимих значень за класифікацією CRN.

4 зірки – зміст поліхлорованих буфенілов (небезпечних органічних забруднювачів, які часто накопичуються в рибі) на 50% нижче допустимих норм CRN.

5 зірок – рівень діоксину і фуранів на 50% нижче допустимих стандартів Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Вибираючи препарати містять риб’ячий жир, зверніть увагу на інформацію про наявність сертифіката IFOS. Це важливий аргумент того, що Ви купуєте якісний, екологічно чистий продукт.

CLOSE
Add to cart

×