Риб'ячий жир

9 правил вибору риб’ячого жиру

Риб’ячий жир є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот, таких як ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA). Омега-3 є одними з двох «незамінних» жирних кислот, які необхідно отримувати з раціону, оскільки ми не можемо самі їх виробляти. Вони необхідні для нашого здоров’я і благополуччя – наш організм має потребу в них для різноманітних життєво важливих функцій.

На жаль, опитування показують, що більшість людей одержують занадто мало омега-3 жирних кислот в своєму раціоні. Дослідження вказують на те, що більшість не отримують достатньої кількості EPA і DHA в своїх тканинах, які їм необхідні для оптимального здоров’я мозку і тіла.

Так як же правильно вибрати риб’ячий жир?

1.Обговоріть з лікарем дозу, відповідну вашим терапевтичним цілям. Важливо обговорити те, що ваш лікар вважає придатною і безпечною для вас дозою, враховуючи ваш індивідуальний профіль здоров’я та будь-які інші ліки або добавки, які ви використовуєте.

Якщо ви не їсте принаймні дві порції жирної риби в тиждень, еквівалентна доза риб’ячого жиру( ЕПК +ДГК )буде становити від 400 до 500 міліграм в день.Це рекомендована доза для здорових дорослих, щоб задовольнити основні потреби. Рекомендація для людей з ішемічною хворобою серця або звуженням артерій становить 1000 міліграмів на день. Дози вище цього слід приймати тільки під наглядом лікаря.

2.Співвідношення омега-3 ксислот. Два найважливіших числа на етикетці риб’ячого жиру: фактичний зміст омега-3, виражений в міліграмах EPA і DHA.

Переконайтеся, що на упаковці зазначено зміст EPA, DHA. Зверніть увагу, що 1000 мг риб’ячого жиру це загальна кількість жирних кислот, серед яких певний відсоток становить EPA + DHA кислоти. Оптимальний вміст цих кислот має бути 70-80% від загальної кількості!

  1. Риб’ячий жир випускається в двох різних формах: тригліцеридній і етиловій. Натуральний риб’ячий жир надходить з тканин жирної риби, в основному у формі тригліцеридів. Дослідження показують, що поглинання риб’ячого жиру в природній формі тригліцеридів краще, ніж у формі етилового ефіру.

4.Рослинні омега-3 не рівні морським джерелами омега-3. Ще одна маркетингова проблема. Рослинні джерела омега-3, такі як насіння льону, конопель і чіа, містять багато жирних кислот омега-3. Тим не менш, вони знаходяться у формі ALA і з низьким вмістом EPA і DHA . ALA перетворюється в EPA і DHA організмом, але це відбувається в дуже невеликих кількостях. Вашому організму потрібна велика кількість ALA, щоб отримати ефективний рівень Омега-3.

5.Уникайте омега-6 і омега-9. Це маркетинг у всій красі. Так як Омега-3 корисна, Омега-6 і Омега-9 повинні бути ще краще! НЕПРАВИЛЬНО! Омега-6 і Омега-9 містяться у вершковому маслі, сирі, смажених продуктах і т. д. Крім того, ваше тіло може виробляти власні омега-6 і омега-9 жирні кислоти по мірі необхідності. Ваш організм не може виробляти омега-3 жирні кислоти, як би він не старався.

6.Вам потрібно звернути увагу на розмір порції, який відповідає вказаному складу. У деяких продуктах одна «доза», яка містить бажану кількість омега-3, може складатися з двох-шести таблеток! Якщо вам потрібна більш висока доза риб’ячого жиру – більше 1000 мг EPA / DHA в день – вам знадобитися знайти більш концентрований продукт, щоб звести до мінімуму кількість необхідних таблеток.

7.Виберіть продукт з хорошою репутацією. Недавнє тестування 30 провідних продуктів з риб’ячого жиру незалежною лабораторією показало, що середній вміст омега-3 варіювалося на 24 відсотка менше порівняно з його заявленою кількістю на етикетці, хоча окремі продукти варіювалися від 50 і навіть до 90 відсотків менше, ніж обіцяли.

8.Чистота продукту. Багато організацій використовують риб’ячий жир на регульованих промислах, де є обладнання, методи і процедури для захисту рибних запасів. Тому важливо вибирати сертифіковані організації.

IFOS – добровільна сертифікація незалежної канадської організації, об’єктивно відображає ступінь чистоти риб’ячого жиру. 5 зірок підтверджує, що продукт відповідає вимогам Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я та Асоціації виробників харчових добавок та інгредієнтів (CRN).

9.Риб’ячий жир зазвичай міститься в капсулах або гелевих капсулах. Вони можуть бути виготовлені з бичого, риб’ячого желатину або рослинних інгредієнтів. Морські і рослинні капсули були б хорошими варіантом для веганів. Крім того, деякі виробники використовують ентеросолюбільне покриття, щоб зменшити рибну відрижку і збільшити абсорбцію, захищаючи капсули від розчинення до тих пір, поки вони не досягнуть тонкої кишки.

Всі сапліменти Омега-3 кислот від компанії Xymogen, мають тригліцеридну форму, високий процентний вміст омега-3 жирних кислот, великий вибір доз, а також 5 зірок IFOS сертифікації!

CLOSE
Add to cart

×