Важливість клітковини в раціоні

Додавання продуктів з високим вмістом клітковини у ваш раціон має багато переваг:

Нормалізує роботу кишечника.

Клітковина допомагає підтримувати циркуляцію травного тракту, зберігаючи м’яке та регулярне випорожнення. Дієта з високим вмістом клітковини може знизити ризик розвитку геморою та дивертикулів, полегшити симптоми при синдромі подразненого кишечника та при гастроезофагеальній рефлюксній хворобі.

Може бути корисною як при діареї, так і при запорах, залежно від того, скільки рідини вживається разом. Ще одна дуже важлива роль полягає в тому, що деякі волокна є пребіотиками, тобто вони ферментуються в товстій кишці корисними бактеріями.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Декілька досліджень показали, що несприятливі метаболічні ефекти дієт з високим вмістом вуглеводів нейтралізуються, якщо одночасно збільшувати кількість клітковини у раціоні хворих на діабет. Крім того, така дієта  не підвищує концентрації інсуліну та тригліцеридів у плазмі, незважаючи на більш високе споживання вуглеводів.

Допомагає досягти здорової ваги.

Харчові волокна включають форму вуглеводів, які люди не можуть засвоїти, тим самим уповільнює швидкість, з якою їжа та напої залишають ваш шлунок. Таким чином, ви довше залишаєтесь ситими після кожного прийому їжі чи перекусу.  Крім того, продукти з високим вмістом клітковини є менш «енергетичними», тобто містять менше калорій на той самий об’єм їжі.

Знижує рівень холестерину.

Розчинні в’язкі волокна сповільнюють всмоктування та знижують рівень холестерину в сироватці крові.

Натуральний детокс

Розчинна клітковина поглинає потенційно шкідливі сполуки, такі як надлишок естрогену та нездорові жири, перш ніж вони можуть бути засвоєні організмом.

Профілактика раку.

Виходячи з того, що ми знаємо на даний момент, що клітковина з цільнозернових злаків краще знижує ризик раку, ніж з інших продуктів, таких як фрукти та овочі. Але важливо вживати різноманітні продукти для здорової збалансованої дієти .

Мета-аналіз останніх досліджень (понад 4600 людей) виявив, що споживання принаймні 25 грамів на день пов’язане зі зниженням ваги, артеріального тиску, рівня глюкози в крові, холестерину, а також із меншим ризиком розвитку (або смерті від) діабету, серцевих захворювань, інсульту та раку.

Щоб отримати більше клітковини з продуктів, спробуйте:

  • Замініть повсякденні продукти, такі як хліб, макарони чи рис, на цільнозернові альтернативи.
  • Вживання фруктів і овочів під час кожного прийому їжі.
  • Вживання шкірки на овочах.
  • Використання бобових, таких як сочевиця або квасоля, замість частини або всього м’яса у ваших улюблених стравах.

Обов’язково збільшуйте споживання клітковини поступово. Занадто швидке додавання великої кількості клітковини у ваш раціон може викликати дискомфорт або гази.

OptiFiber™ Lean  унікальний продукт propol-mannan- натуральне розчинне рослинне волокно з аморфофаллус коньяку (від лат. Amorphophallus konjac). Дослідження підтверджують його позитивний вплив на здоров’я людини, в тому числі на відчуття ситості, контроль ваги, метаболізм глюкози і ліпідів, а також регулярність випорожнення кишечника. При прийомі всередину волокна набирають воду і збільшуються в 200 разів, що надає відчуття ситості.

CLOSE
Add to cart

×