ДИАМИНОКСИДАЗА ПРИ НЕПЕРЕНОСИМОСТИ ГИСТАМИНА

Діаміноксидаза при непереносимості гістаміну

Гістамін – це природна сполука, яка допомагає регулювати певні функції травної, нервової та імунної систем.

Непереносимість гістаміну є захворюванням, яке виникає в результаті підвищеного рівня гістаміну.

Симптоми непереносимості гістаміну часто нагадують симптоми алергічної реакції. Вони можуть варіюватися від легкого до тяжкого ступеня, і включають в себе:

  •  закладеність носа
  •  головний біль
  •  свербіж шкіри, висипання і кропив’янка
  •  чхання
  •  астма і утруднене дихання
  •  нерегулярне серцебиття (аритмії)
  •  діарея, болі в животі та розлади травлення
  •  нудота і блювота
  •  низький кров’яний тиск (гіпотонія)

Непереносимість гістаміну важко діагностувати, так як його симптоми неоднозначні і нагадують симптоми інших захворювань.

Однією з імовірних причин непереносимості гістаміну є дефіцит DAO .

Коли рівень DAO дуже низький, вашому організму важко ефективно метаболізувати та виводити надлишки гістаміну. У результаті підвищується рівень гістаміну, що призводить до різних симптомів.

Діаминоксидаза (DAO) – це травний фермент, що виробляється у нирках, тимусі і в оболонці кишківника. Його основна функція – розщеплення зайвого гістаміну в організмі.

DAO підтримує рівень гістаміну в здоровому діапазоні, щоб уникнути неприємних симптомів, спричинених гістаміном.

Різні чинники можуть сприяти зниженню активності DAO або збільшеню виробництва гістаміну, включаючи генетичні мутації, вживання алкоголю, деякі ліки, вживання великої кількості продуктів що містять гістамін:

  •  алкогольні напої, такі як пиво, вино і лікер
  •  ферментовані продукти, такі як квашена капуста, солоні огірки, йогурт
  •  молюски
  •  молочні продукти
  •  витримані продукти, такі як сири, копченості та ковбаси
  •  пшениця
  •  горіхи, такі як арахіс та кеш’ю
  •  деякі фрукти, в тому числі цитрусові, банани, папайя та полуниця
  •  деякі овочі, включаючи помідори, шпинат, баклажани та авокадо
  •  деякі харчові добавки , барвники та консерванти

Дефіцит DAO і непереносимість гістаміну можна лікувати різними способами, в тому числі шляхом додавання DAO.

DAO розщеплює гістамін, який потрапляє у ваш організм ззовні, наприклад, з їжі або напоїв, але прийом цієї добавки не вплине на рівень гістаміну, що виробляється всередині, так як цей тип гістаміну розщеплюється іншим ферментом, званим N-метилтрансферазою.

Посилення функції DAO

Дієтотерапія, призначена для поліпшення толерантності до гістаміну і функції DAO, спрямована на забезпечення адекватного споживання поживних речовин, які беруть участь у розщепленні гістаміну, включаючи мідь і вітаміни B6 і C. Деякі дослідження також показують, що адекватне споживання корисних жирів і інших поживних речовин, таких як фосфор, цинк, магній, залізо і вітамін B12, можуть відігравати роль в посиленні активності DAO.

 Вживання в основному продуктів з низьким вмістом гістаміну може знизити вплив гістаміну і знизити його накопичення в організмі.  До продуктів з низьким гістаміном відносять:

  •   свіже м’ясо і риба
  •   яйця
  •   більшість свіжих овочів – крім шпинату, помідорів, авокадо і баклажанів
  •   найсвіжіші фрукти – крім цитрусових і деяких ягід
  •   масла, такі як кокосове і оливкове масло
  •   зерна, в тому числі рис, кіноа, кукурудза, просо.

 

 

HistDAO ™ від Xymogen– це запатентована ферментна формула, яка містить діаміноксидазу (DAO) – 600 мкг (20000) HDU.

CLOSE
Add to cart

×