Бактеріальне розростання тонкої кишки (SIBO).
Одним з важливих способів контролю гістаміну і запобігання непереносимості гістаміну є приділення уваги пробіотикам. Деякі кишкові мікроби виробляють велику кількість гістаміну в якості побічного продукту свого метаболізму, в той час як інші види пробіотиків стримують синтез гістаміну. Якщо ви вживаєте пробіотики і гістамін має для вас значення, подбайте про те, щоб ви використовували формули продукту, які відповідають вашим потребам.
Виробники Гістаміну:
- кандида
- Citrobacter
- perfringens
- Кишкова паличка
- Lactobacillus bulgaricus
- Lactobacillus casei
- Lactobacillus reuteri
- стафілокок
Гістамін Руйнівники:
- біфідобактерія дитяча
- Bifidobacterium longum
- Lactobacillus gasseri
- Lactobacillus rhamnosus
- Lactobacillus plantarum
- Lactobacillus salivarius
Продукти Xymogen, які підвищують активність DAO з доведеною клінічною ефективністю: ProbioMax® Complete DF, OptiFiber ™ Lean
- Синдром негерметичной кишки: проникність кишечника.
Стан, при якому кишечник стає проникним ( «дірявим»), дозволяючи часткам їжі, бактеріям і токсинам проникати в кровотік, може викликати хронічне запалення і підвищити загальний рівень гістаміну, сприяючи непереносимості гістаміну.Проникність кишечника може бути частково результатом дефіциту цинку. Дослідження показали, що добавки цинку можуть зміцнити слизову оболонку кишечника і підтримати функцію імунної системи. Цинк-карнозин, зокрема, є тією формою цинку, яка краще працює для загоєння, відновлення, зменшення запалення і окисного пошкодження для здорового шлунково-кишкового тракту.
- GI запальні стани: хвороба Крона, запальні захворювання кишечника (СРК), коліт.
Відомо, що люди із запальними захворюваннями кишечника мають більш низький рівень DAO, а інфекція H. pylori погіршує ситуацію.
- Фолати. Ніщо так не підвищує рівень гістаміну в крові, як надлишок дієтичного фолату. Якщо Ваш лікар вважає, що ви схильні до гістаделії, перше, що він повинен порекомендувати, це негайно припинити прийом полівітамінів, що містять фолієву кислоту! Цікавий факт про фолат і гістамін спостерігав покійний Карл Пфайффер, доктор медичних наук. Він повідомив, що він і його колеги були здивовані тим, що у багатьох гістадельних пацієнтів трапився рецидив в літні місяці. Зрештою, причина була знайдена – збільшення змісту фолієвої кислоти в раціоні (зелені листові овочі, які люди їли протягом літніх місяців). Коли це було виправлено, стан його пацієнтів покращився, але з’явилося нове ім’я – «Синдром літнього салату».
- Вітаміни. Вітамін С є природним антигістамінним засобом і він може знизити рівень гістаміну і пом’якшити алергічні реакції і симптоми. Також натуральними блокаторами гістаміну є кверцетин, куркума, листя кропиви, вітамін D.
- Метилювання – це ключовий процес організму, який відбувається мільйони разів в день. Він допомагає відновлювати ДНК, регулює рівень гомоцистеїну (і, отже, ризик серцево-судинних захворювань), необхідний для детоксикації певних молекул (включаючи гістамін) і контролює запалення. Цей процесс повністю залежить від правильного рівня вітамінів групи В в потрібному місці в потрібний час. Також незамінна амінокислота L-метіонін, SAMe (S-аденозилметионін) забезпечують більшу кількість донорів метилу, що направлено на зниження високого рівня гістаміну.
B Activ® містить весь спектр вітамінів групи В та оптимізує метилювання.
SAM-e донор метильних груп
- Мікроелементи.
Магній відіграє важливу роль в метаболізмі гістаміну. Дефіцит підвищує активність гістидиндекарбоксилази в деяких тканинах. Гістидиндекарбоксилаза є ферментом, який робить гістамін з гістидину. У той же час дефіцит магнію призводить до зниження DAO. Рекомендована доза до 400 мг.
Цинк гальмує вивільнення гістаміну з тучних клітин. Цинк також грає важливу роль в зберіганні гістаміну в організмі. Таким чином, при дефіциті цинку організм виділяє більше гістаміну в навколишні тканини.
Мідь є ще одним кофактором DAO і здатна знизити рівень гістаміну.
Марганець також гальмує вивільнення гістаміну з тучних клітин так само, як цинк.
MinRex містить всі необхідні мікроелементи.